Szumy i trzaski w X-530


(Kuflak) #1

Witam!

Mam problem z głośnikami Logitecha x-530.Nawet jeśli są wyłączone(podłączone do gniazda sieciowego), "szumią"(jeśli jest włączony komputer to tego nie słychać, natomiast jeśli się go wyłączy to są mocno denerwujące).Odgłos dochodzi z subwoofera. Czasami również słyszę trzaski, odbiór "radia" itp. :? Zestaw współpracuje z SB Audigy. Czy serwis uzna tego typu wadę i wymieni/naprawi mi ten sprzęt?Czy u Was również występują tego typu zjawiska nadprzyrodzone? :expressionless: :smiley:

Z góry dzięki za odpowiedź oraz pozdrawiam


(efazeti) #2

sprawdź dokładnie przewody czy nie są uszkodzone, itp.

ewentualnie spróbuj podłączyć głośniki do innego gniazdka (chodzi o zasilanie)

jeśli to nie pomoże wartoby było sprawdzić sprzęt u kogoś innego

jeżeli szumy, trzaski, itp. będą nadal to możesz oddać je do serwisu

ja mam podobny zestaw (x-230 i audigy) i nigdy nie miałem tego typu problemów


(Kuflak) #3

Witam!

Odłączyłem wszystkie kable łącznie z tym do komputera i podłączyłem sam sub do sieci i szumy nadal występują czyli nie jest to wina komputera a głośników:/Jeżeli ktoś z Was ma dokładnie w/w model to prosiłbym o informację, będę bardzo wdzięczny :smiley:

Pozdrawiam


(efazeti) #4

a podłączałeś pod różne gniazdka?


(Kuflak) #5

Tak


(system) #6

Nie szukaj przyczyny, bo jej nie znajdziesz... To jest wada fabryczna tej serii. Najlepiej spróbuj w sklepie je wymienić na X540 - te są wolne od wad... przerabiałem ten temat.


(fiero) #7

Też mam X-530 i żadnych trzasków, szumów nie mam. Jest coprawda "ruskie radio" ale tylko w przypadku kiedy ścisze głośniki maksymalnie. Wyjściem z sytuacji jest ściszanie na karcie dziękowej.

Te trzaski i szumu świadczą o przebiciach. Albo wewnątrz suba coś zwiera albo na kablach.