Szybki net, ale youtube wolny

Witam

Mam pytanie: czy istnieje jakiś program/aplikacja/sposób na polepszenie działania firefoxa, a w szczególności usprawnienia wczytywania filmików z serwisów youtube, wrzuta itp.

Mam dość dobry internet- livebox tp 6mb/s. Torrenty chodzą aż miło, średnio 500 - 700 kb/s i ta prędkość mnie w 100% satysfakcjonuje, ale filmiki wczytują się bardzo powoli, bywa że zaraz po odpaleniu tną się co 2-3 sekundy. Stronki też nie chodzą najszybciej.

Z góry dziękuje za rady

Może masz pamięć podręczną zawaloną? Czyściłeś cache, ciasteczka i folder tymczasowy? Oprócz ciasteczek zapisywanych przez przeglądarkę, usuń jeszcze ciasteczka zapisywane przez Flash Player (szukaj w katalogu Flash Playera w katalogu użytkownika). Na YouTube często filmiki się tną i nie zależy to zbytnio od szybkości łącza, szybkość łącza wpływa jedynie na szybkość ładowania się filmu. Sprawdź jeszcze pingi oraz pingi do YT czy nie ma jakiś strat w pakietach.

Pozdrawiam!

Kolega wyżej dobrze mówi. A do tego możesz też mieć co innego zawalone ale wątpię. Powiem tyle żebyś zrobił to co napisał kolega wyżej :slight_smile: