Cześć,
Mam pewien problem, który próbuje rozwiązać już od dłuższego czasu.
Załóżmy, że musze przekopiować do excela ze strony internetowej poszczególne dane.
Na przykładzie sklepu internetowego:
Logując się do sklepu, chcę przekopiować dane takie jak Kod produktu (EAN) i cenę.
Sklep ma tysiące produktów. Do tej pory ręcznie otwierałem odnośnik do każdego produktu i kopiowałem przez CTRL+C i wklejałem CTRL+V.
Zastanawiam się, czy jest jakieś rozszerzenie do chrome, bądź innej przeglądarki, które pozwoli mi szybko przekopiować dany tekst (Kod EAN, cene) bez użycia ctrl+c/ctrl+v. Tylko np jednego klawiszu?
Nie sadze.
Jest coś takiego w Excelu jak scraping ale to wymaga stworzenia skryptu z danymi dotyczacych stron
Zajrzyj tu
Zobacz to rozszerzenie (ale sam musisz się dowiedzieć jak się z tym pracuje):
Jak to jest twój sklep i nie ma zamkniętych źródeł (np. silnik napędzany nazwą.pl), to może lepsza będzie wtyczka do eksportu z poziomu panelu admina (jak nie widzisz żadnego eksportuj w gołym np. WooCommerce (a taki ma jakiś ułomny eksport)).
Jak wykonać eksport produktów w WooCommerce? - WP Desk - xml, csv z WooCommerce i jakaś osobna wtyczka jak poprzednie dwa nam nie odpowiadają (większość pewnie nie musi opłacać funkcji premium ze wtyczki).
Przetestuj sobie tą wtyczkę do Chrome/Edge:
Działa na zasadzie kopiowania w momencie zaznaczenia tekstu bez żadnego przycisku. U mnie działa, czasami korzystam gdy muszę na szybko przerzucić jakieś dane do pliku.
Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.