Szybko rozładowująca się bateria w Samsung Galaxy Mini 2

Witam panowie dwa dni temu kupiłem tego Samsunga.Ładowałem go narazie dwa razy sposobem jaki wyczytałem w internecie czyli : gdy bateria spadła do 10 % ładowałem go aż nie wyskoczy że jest pełna czyli jakieś 3-4 h.I jest problem ponieważ przy lekkim graniu 2 h dziennie w angry birds i normalnym użytkowaniu bateria starczy na 1 dzień.A co jest najgorsze podczas gdy telefon całą noc leży bezczynnie bateria rano ze 100 % spada na 85 ? Jakiś pomysł ? Może jakoś inaczej ładować albo coś poprzestawiać w te? Z góry dziękuje za pomoc ! :slight_smile:

Smartphone raczej normalnie tyle ciągną na baterii … nic na to nie poradzisz. Ja na swoim galaxy mini I (starszy model) wyciągam przy znikomym korzystaniu max 3 dni (wyłączone wifi, wyłączone 3 g, jedynie synchronizacja zostawiona).

Pobaw się zarządzaniem energią, i sprawdź która aplikacja tyle prądu “żre” -> to może nie być problem z samym aparatem, czy z samą baterią.

Co ostatnio ściągałeś?

Wgrywałeś jakiegoś ROMa? (system)

Musisz skalibrować baterię.

System był ten co jest od nowości czyli android gingerbread 2.3.Najwięcej bierze wyświetlacz 63 % .Dobrze ładuje czy trzeba 12 h? Jak skalibrować baterie ?

Skoro nie instalowałeś moda, to kalibracja jest zbędna. Chyba, że tego pragniesz (do.tego.służy Battery Calibrator w Google Play).

Zmniejsz jasność wyświetlacza.

najlepiej wyłącz pewne opcje czyli np: Transmisja danych po sieci, zmień tryb pracy sieci na GSM (internet przez sieć komórkową będzie wolniejszy ale oszczędzisz baterie), włącz oszczędzanie energii,ściemnij wyświetlacz, auto-synchronizacje i jak chcesz dane w tle.

Poza tym zbyt wiele nie da się zrobić bo mam ten telefon i mi też trzyma nie całe 2 dni,

A mógłby ktoś napisać gdzie się wyłącza te wszystkie rzeczy co podał gufi4 byłbym wdzięczny ! :slight_smile:

więc tak wchodzisz w ustawienia, komunikacja,sieci telefonii komorkowej zmien tryb pracy sieci (tylko gsm) odznacz transmisja danych po sieci (no chyba że bedziesz chcial korzystać z internetu przez siec komórkową to włączasz kiedy bedziesz używał jeśli nie to wyłącz) a oszczedzanie energi masz bezpośrednio jak wejdziesz w ustawienia zaznacz niestandardowe oszczedzanie energii, jasnośc chyba umiesz sobie dostosować, potem wejdź w opcje konta i synchronizacja w ustawieniach i wyłącz auto-synchronizacje. to i tyle :slight_smile: aha co do czasu trzymania baterii zalezy ile aplikacji pracuje w danej chwili

mi starcza bateria na 3 - 4 dni :-o

Pewnie jest włączona sieć 3G, GPS i synchronizacja w tle. Ten telefon bez problemu powinien wytrzymać dwa dni. Poszukaj w ustawieniach czy masz te rzeczy po włączane.