Witam. Mam Internet o szybkości 1Mb/s , modem Sagem F@st 800. Pobieram z polskiej strony z torrentami (nie wiem czy mogę podać nazwę) plik w polskiej wersji językowej (a więc problem z wolnym łączem zagranicznym odpada) o wielkości 3.83GB za pomocą programu BitSpirit. Oto wyniki speedtestu:
Mimo to szybkość pobierania waha się między 0.00 a 2kb/s (częściej to pierwsze; w tym momencie stoi na 10MB). Jednocześnie uploaduję plik 120MB, ale to chyba nie ma większego znaczenia.
Według strony z torrentem:
Seedów: 11
Leecherów: 24
Pobrań: 1444
Natomiast wg BitSpirita jest tylko jeden peer, który udostepnia plik pobrany w 100%.
Antywirusa żadnego nie posiadam. Regularnie czyszczę komputer CCleanerem. To chyba tyle.
Nie ma znaczenia w jakiej wersji, udostępniającym może być polak np. w USA
Może Ci Twoi udostępniający ograniczyli wysyłanie i stąd tak mały transfer?
Sprawdzałeś na innych plikach torrent gdzie jest dużo większa ilość udostępniających?
Dlaczego, skoro jest wiele dobrych i darmowych programów tego typu? Bardzo nierozsądnie postępujesz, być może masz zawirusowany system, co też może powodować obniżenie transferu. CCleaner nie służy do czyszczenia z wirusów itp. zagrożeń. Do tego pobierasz “treści” z torrentów, nie wnikam czy legalne ale mogą one zawierać wiele niebezpiecznych śmieci.
Czyść a nie o reinstalacji marudzisz. Nudzi Ci się, że nie masz co z czasem robić tylko instalacją od początku się zajmować? Jest na forum dział “Bezpieczeństwo”, jak Malwarebytes nie pomoże, to log z OTL w tym dziale zamieścisz.
Raczej często takie informacje ,różnią się od stanu faktycznego.Patrz ile pokazuje w programie.
Pewnie publiczny ,takie uroki.
Jak napisał cedar , ,jest to bardzo nie rozsądne.
Dobry program ,mam go od pierwszej wersji ,i jestem zadowolony w 100%.
Jeśli to co ściągasz , można pobrać np w paczkach .rar ,to jest to szybsze rozwiązanie niż torrent.JDownloader ,skopiuj linki ,rozpocznij pobieranie ,sam pobierze ,wypakuje itd.
“Czy można” - można, bo te programy do tego służą,
“czy legalne” - to już inna sprawa, wszystko zależy co i skąd pobierasz.
“bearshare” - dziadostwo jakich mało, straszny syf w komputerze robi, podobno coś tam zmienili i już nie jest tak strasznie jednak program zdecydowanie odradzam.
Dla torrenta to prawie na pewno nie ma znaczenia, z tego co się orientuję to dotyczy połączeń systemu/przeglądarki. Nigdy tego parametru nie zmieniałem i zawsze mam maksymalny transfer (pod warunkiem, że jest wystarczająca ilość szybko udostępniających)
Proponuję Ci zmianę programu na coś lepszego: uTorrent:
Właśnie chodzi o to że próbowałem utorrenta. Nie sprawdził się u mnie, więc zacząłem szukać czegoś innego. Lamerskie wyszukiwanie w google przyniosło marny efekt w postaci http://pobierz.pl/porada/jak-przyspieszyc-pobieranie-plikow Pobrałem tego całego FlashGeta, o którym mowa w tym artykule, a potem - nawet nie pamiętam jak i dlaczego - przerzuciłem się na BitSpirit. Przykuł moją uwagę wizualnie, okazał się skuteczny i wydajny. Używam z powodzeniem, tylko czasem mam takie niekontrolowane zatrzymania i spowolnienia jak to, które natchnęło mnie do założenia tego wątku.
Skoro Mandriva, którą podałem wcześniej pobiera się u Ciebie wolno to wygląda, że problem leży gdzieś indziej - może w jakości łącza? Kto jest Twoim dostawcą internetu? Nie masz czasami wewnętrznego IP? Sprawdź prędkość na stronie http://www.speedtest.net i wklej tu raport z 2-3 serwerów.
Mam zmienne IP, więc mozliwe, że również wewnętrzne.
Mój dostawca Internetu: Netia
Moje miejsce zamieszkania: Sianów, 10 km na wschód od Koszalina
Wyniki speedtestu:
Bydgoszcz:
Poznań:
Opole:
Co do tej Mandrivy, to od początku patrzyłem na szybkość wysyłania, bo tylko tam wyświetlały mi się kb/s. Jest ich ok 10, natomiast w rzeczywistości rozmair pobranego pliku zwiększa się nawet o 0,25MB w ciągu sekundy.