system
(system)
9 Grudzień 2015 19:35
Otóż nie mogę znaleźć takiej tabeli, patrzyłem na strukturę zatrudnienia ludności ale tam jest tylko podział na rolnictwo, przemysł i usługi…
A mi chodzi o tabelę ile konkretnie jest zarejestrowanych firm o danym profilu lub ludzi wykonujących daną profesję w danym kraju.
Dałoby się coś takiego znaleźć? Prosze, podpowiedzcie chociaż jakich użyć słów kluczowych bo kompletnie nie wiem jak się do tego zabrac.
Pozdrawiam :)
antiferno
(antiferno)
9 Grudzień 2015 21:09
To raczej nie jest możliwe
Giiixxxx6
(Giiixxxx6)
9 Grudzień 2015 22:50
Szczerze: To jest niemożliwe
system
(system)
10 Grudzień 2015 20:43
A tak procentowo, w przybliżeniu chociaż?
Kpc21
(Kpc21)
10 Grudzień 2015 22:39
Może coś znajdziesz w roczniku statystycznym. I w ogóle w rocznikach statystycznych poszczególnych krajów.
system
(system)
11 Grudzień 2015 12:45
Dzięki :)
Chodzi mi o to, by sprawdzić gdzie mój przyszły zawód nie jest zbyt popularny a będzie na niego popyt by tam emigrować i się szybciej “wybić” :)
drunkula
(drunkula)
11 Grudzień 2015 14:11
Trochę masz dziwne podejście…
Popyt do ilości ludzi zatrudnionych w danym zawodzie ma się nijak, zwłaszcza w skali całego kraju.
bachus
(bachus)
13 Grudzień 2015 21:33
Ucz się tego, co Ci chociaż trochę sprawi przyjemność - a jak hobby zamienisz w zawód, to jest szansa, że nie przepracujesz (prawie) ani jednego dnia
lith
(lith)
16 Grudzień 2015 12:31
O ile jeszcze za to hobby ktoś będzie chaiał płacić. Ostatnio były na fejsie żale jakiejś tłumaczki angielskiego jaki świat zły, bo nikt jej na etat nie chce zatrudnić.
system
(system)
16 Grudzień 2015 20:08
Ucz się tego, co Ci chociaż trochę sprawi przyjemność - a jak hobby zamienisz w zawód, to jest szansa, że nie przepracujesz (prawie) ani jednego dnia
O to mi właśnie chodzi Moim hobby jest pisanie (zawód dziennikarza) i fotografia Jak napisze maturę to startuje z własnym blogiem, teraz dokształcam się z fotografii :)
Jakbym przez 8 godzin dziennie miał robić coś, co nie sprawia mi żadnej przyjemności ani satysfakcji to albo bym się powiesił albo rzuciłbym wszystko i wyjechał gdzieś :D