Szukam dobrego tabletu w cenie do maksymalnie 1000 zł. Mogę ewentualnie dołożyć te 100-200 zł ale wolałbym jednak zmieścić się w cenie poniżej 1000 zł. Moje wymagania:
ekran ok 8-10 cali - raczej większy
mocna bateria
Tablet do przeglądania informacji, czytania. W gry raczej nie gram, aczkolwiek nie wykluczam, ze cos by się czasami włączyło.
Przeglądam sobie ten ranking tabletów do 1000 zł.
Robiłem niedawno rozeznanie w kwestii tańszych tabletów do rozrywki, zainteresował mnie któryś model od Lenovo, ale zgłębiając temat doczytałem że on Netflixa potrafi tylko w 480p odtwarzać. Tak więc jeśli ci zależy na Netflixie lepszej jakości to Lenovo odpada. I w sumie jedyny ciekawy model do 1k pln jaki znalazłem to Samsung GalaxyTab A7:
Ciekawy jest jeszcze Huawei MediaPad T5, brak usług Google można przeboleć, ale z tego co znalazłem ten model nie jest już aktualizowany, więc lepiej kupić coś nowszego.
Ups, mój błąd, T5 to Android 8 i Google działa po staremu, pomyliłem z nowym MatePadem T10… Tak czy siak T5 już aktualizacji do Andka 9 lub wyższego już oficjalnie nie dostanie, poprawek bezpieczeństwa (chyba) też nie. A to w końcu zaledwie roczny sprzęt…