Tablet Modecom freetab 1002 ips x2. problem

Witam

nie wiem czy do dobry dział, ale mam problem, zakupiłem tablet modocom freetab 1002 ips x2, i nie działa,

działał przez może godzinę, potem go wyłączyłem i już nie dam rady go uruchomić, na nic nie reaguję na reset, na ładowanie, podpięcie do usb.

jedyne co jest to świeci dioda od ładowania do prądu gdy podepnę.

tablet nowy, na gwarancji i muszę go chyba oddać na gwarancji.

jeszcze zauważyłem, że jak go miałem włączonego, wszedłem na facebook z tamtąd pojawił się błąd i nie działał już facebook, potem żadna aplikacja, wszystkie wyłączało, nawet wi-fi wariowało. i wyłączyłem i już nie mogłem włączyć.

mógł to być jakiś złośliwy virus? antywirusa ani żadnej zapory jeszcze tam chyba nie było.

Jeśli ktoś ma jakiś pomysł proszę o pomoc.

Z góry dzięki :slight_smile:

Skoro tablet jest na gwarancji to z niej skorzystaj. To najprostsze rozwiązanie.

wiem, zamierzam jutro iść go oddać, ale piszę ten wątek bo może jest jakiś błąd albo coś i da sie go naprawić samemu w domu.

Dodane 19.05.2013 (N) 12:27

wiem, zamierzam jutro iść go oddać, ale piszę ten wątek bo może jest jakiś błąd albo coś i da sie go naprawić samemu w domu.

Nie kombinuj :wink: tylko skorzystaj z gwarancji.

dobra:) jutro go oddam :slight_smile: ciekawe co się mogło stać :slight_smile:

“antywirusa ani żadnej zapory jeszcze tam chyba nie było.”

Pierwsza jest ochrona. Pamiętaj o tym, gdy otrzymasz tablet. Ochrona, potem aktualizacje, czyli łatki bezpieczeństwa, oraz ustawienie bezpieczeństwa w przeglądarce. O korzystaniu z Facebooka wpierw dużo poczytaj.

czyli to będzie wina facebooka i braku antywirsa lub ogólnie jakiegoś zabezpieczenia?

Jest to częsta usterka tabletów począwszy od tych najtańszych.

Po wyłączeniu nie chcą się włączyć.Rozwiązaniem jest skorzystanie z gwarancji jak podał przedmówca.