Tablet z Win10 wyłącza muzykę z AIMPa gdy wyłączę ekran

Lark Ultimate 8i WIN z Windows 10.
Odtwarzam sobie muzykę mp3 z programu AIMP3. Wszystko jest niby cacy lecz po naciśnięciu przycisku blokady ekranu muzyka znika. Nie ma już sił na ten tablet. Miał być tylko wielką mp3jką a nawet na to się nie nadaje. Po wyłączeniu ekranu (bo po co ma się świecić gdy gra muza?) muzyka znika.
Windows wtedy działa. Urządzenie pracuje. Nie wiem co za odtwarzacz zamontować by działało to bez uruchomionego ekranu.

Użyj odtwarzacza muzyki Windowsowego :slight_smile: Mam ten sam tablet, z tym że na Windows 8.1, i działa w ten sposób bez problemu :slight_smile:

Właśnie się wziąłem za pisanie własnej app pod W10 w C#. Może mi coś kiedyś z tego wyjdzie.
Te wszystkie aplikacje odtwarzające muzę nie są przemyślane. Nie trafiłem jeszcze na nic pod tablet z windows. Czy któryś z autorów tych softów próbował słuchać muzy np. w nocy podczas zasypiania?
Przecież to koszmar jest! Przyciski takiej wielkości że tylko z rysikiem da się to obsługiwać.
Na dodatek brak sterowania przyciskami funkcyjnymi. Masakra prawdziwa.

Kiedyś miałem małego starego pseudo smartfona. Był nim HTC Wildfire S. Roootowałem sprzęt i ogólnie miałem go do zabawy z roomami. AOKP w jakimś odtwarzaczu wymyśliło pewien bajer którego brakuje mi we wszystkich innych tego typu apkach.
Przyciski sterowały odtwarzaczem:

VOL+ krótkie= głośność PLUS
VOL+ długie = głośność MINUS
VOL- krótkie = utwór do przodu
VOL- długie = utwór do tyłu
POWER krótkie = pauza
POWER DŁUGIE = wyłączenie ekranu i blokada klawiatury

Nigdzie w Windows takiej apki nie ma a słuchanie muzy pod “kołdrą” z rysikiem w łapsku to udręka.