Tablet za 100zł - co sądzicie?

Witam.

Gdy wróciłem dzisiaj do domu zobaczyłem gazetkę z Carrefoura, a na niej tablet za 99,99zł. Popatrzyłem trochę na internecie i stwierdziłem, że dobrze by się nadał do przeglądania Youtube’a, PDF’ów i tym podobnych. Pewnie powiecie, że do niczego się nie nadaje taki tani tablet, ale moim zdaniem warto kupić za bądź co bądź śmieszne pieniądze. Tablet chodzi na Androidzie 4.4 KitKat, jeśli wierzyć producentowi. Co o tym sądzicie? Pozdrawiam.

http://s10.ifotos.pl/img/Przechwyt_whrerns.JPG

• wyświetlacz 800x480

• 512 MB RAM

Do przeglądania internetu to się nadaje słabo, a tym bardziej do czytania PDF.

PDF-y z dużą ilością obrazków będą się ładowały prawie co każdą stronę a przeglądanie internetu też komfortowe nie będzie. Jedynie jakieś typowo tekstowe pliki to będzie w miarę ok.

A np. do puszczania filmów w samochodzie by się nadał? Ma jacka więc, można by puścić dźwięk przez transmiter na głośniki.

Nie kupuj tego bo nie warto.

Takie tablety nadają się na prezent dla dziecka, coby w proste gierki sobie pograł i nie było dużej straty jak zniszczy. 

Przy takich proporcjach jakie są na zdjęciu z tej gazetki to przy tym 7 calowym tablecie Mikołaj musi być co najwyżej krasnalem ogrodowym.

Lepiej poszukaj używanego, nawet za stówke znajdziesz coś lepszego

Gunwo. Mam coś takiego i nawet Opera Mini muli