Tajemnica braku reklam w AQQ

Witam :slight_smile: Używam AQQ od 3 lat. Nigdy nie miałem reklam w tym komunikatorze, aż do dziś! ![-o<

Watpie, chyba ze wpadli na takie cos w ciagu ostatnich paru miesiecy. W pracy uzywalem AQQ na jakims celeronie 500Mhz ale bez banner killera reklamy byly caly czas.

Pewnie raczej zaaktualizowałeś program. Chłopaki z AQQ - z przykrością to stwierdzam - w jednej z ostatnich aktualizaji programu uraczyli nas reklamami. Właściwie już nie nas. Ja powiedziałem “dziękuję” i przeszedłem na Kadu.

Reklamy były, ale w postaci bannera; teraz są znacznie mniej obciążające reklamy google. :slight_smile:

Reklamy w AQQ czasami są, a czasami znikają. :wink:

Przypadek. Nie rozumiem skąd to oburzenie reklamami? AQQ jest programem darmowym, na licencji adware, którą się akceptuje podczas instalacji. Nikt nie zmusza do jego instalacji. Warto dodać, że w porównaniu do innych komunikatorów adware (choćby Gadu-Gadu czy Tlen) liczba reklam jest znacznie mniejsza, więc nie ma co marudzić.

Zauważcie, że komunikatory bez reklam nie mają własnego serwera(-ów), w związku z tym ich koszty utrzymania są minimalne. Nie muszą zarabiać na swoje utrzymanie. Inną sytuację ma AQQ, też GG i Tlen. Jak znajdziecie im hojnego sponsora to pewnie wycofają reklamy.

No i super. Twojej wypowiedzi nie powstydziłby się rzecznik AQQ. Pozdrawiam

Po prostu napisałem jakie są fakty. Reklam nie umieszcza się, żeby uprzykrzyć życie użytkownikom. No może komunikator GG trochę przesadza z reklamami, ale to inna liga.

Czy jedno wyskakujące okienko z reklamą dziennie jest aż takim problemem?

W AQQ nie ma pop-upów. Jeśli natomiast chodzi o GG to problemem jest jego rozmiar oraz czasem wydobywające się dźwięki.

Mały bannerek mi nie przeszkadza. I tak nie zwracam uwagi na te pierdoły. Ale te piekielne reklamy w popupie są wnerwiające. Kiedyś była jeszcze praktyka na reklamy pełnoekranowe, bez możliwości zamknięcia, póki się nie obejrzy do końca. A to wszystko w gg. AQQ robi to dyskretniej i mam nadzieję, że to się nie zmieni. No ale jestem w szoku. Po zmianie taktowania nagle się pojawiły…