Taki niby skrypt logowania


(Martinzapiec) #1

Potrzebuje taki skrypt

Jest pole do wpisania i obok guzik "ok"

I jak wpisze dobre hasło to mnie wysyła na strone x.html

A jak wpisze błędne hasło to mnie wysyła na strone y.html


(_mnich) #2

a te hasło gdzie przechowujesz ?

też w skrypcie ?

plik pierszy

formularz.html

...

plik zaloguj.php ...

if(isset($_POST))

{

  if($_POST['password'] == 'haslo')

  {

     header(Location: x.html);

  }

  else

  {

   header(Location: y.html);

  }

}

(Wojciech R) #3

zamiast 'hasło' wpisz w ' ' własne hasło. Ja mam lepszy pomysł- ktos może i tak wejśc na stronę y.php wpisując ją więc najlepiej jest tak:

if(isset($_POST)) 

{ 

  if(!$_POST['password'] == 'haslo') 

  { 

     die('nie masz uprawnień');

  } 

  else 

  { 

  } 

}