Hej znowu!
Polecacie jakiś dysk do 200zł z kw, lecz o pojemności 60-80GB?
myślałem nad tymi:
I szczerze mówiąc to nie wiem, który wybrać. A może jeszcze inny? Mowa o 2,5 cala
Hej znowu!
Polecacie jakiś dysk do 200zł z kw, lecz o pojemności 60-80GB?
myślałem nad tymi:
I szczerze mówiąc to nie wiem, który wybrać. A może jeszcze inny? Mowa o 2,5 cala
Bierz GoodRAM sprawdzona firma i widzę, że najtaniej.
Jeśli możesz dołóż troche grosza do tego modelu http://www.morele.net/dysk-ssd-transcend-ssd340-128gb-sata3-speed-530-145mb-s-7mm-trim-smart-aes-ncq-ts128gssd340-626755/
Niestety 200 to mój maks z kw… Od dłuższego czasu planowałem dysk ssd, a ciągle mam wydatki… niby najtanszy, ale czy najlepszy?
ma mniejszy zapis od scandiscl’a, który też jest znany. chodzi mi o taką… bezawaryjność i dysk, który mógłbym długo posiadać i na nim pracować i grać. rzecz jasna bez pobierania, temp’a czy torrentów
Kupowanie dysku mniejszego niż 120 GB to tylko strata pieniędzy. Za 235 zł można kupić Transcenda 340 128 GB.
Ten Intel niedawno był po 169 zł i ludzie nie chcieli go kupować. To jest stary i wolny dysk na badziewnym kontrolerze SandForce.
Czemu uważasz, że mniej niż 120GB to strata pieniędzy?
Potrzebuję mieć SSD tylko na Windows 7, przeglądarkę, dwa podstawowe programy i na World of Tanks. Tylko tyle
drugi dysk 750GB HDD były na resztę plików i programów.
Twierdzisz że to zbyt mało? Czemu niby 120GB? Zobaczę jeszcze pod koniec wakacji jak będzie z funduszami.
Goodram C50 60 GB kosztuje ~172 zł z kw, co daje 2,87 zł za GB!
Transcend 340 128 GB kosztuje ~237 zł z kw, co daje 1,85 zł za GB
Małe dyski są drogie , w dodatku wolne.