Chciałbym kupić taniego smartfona/telefon dotykowy z WiFi i ekranem pojemnościowym. Stawiam na Samsunga, ale może być też HTC, na pewno odpada LG. Jeśli chodzi o system, to najlepiej Android, a na pewno odpada Symbian. Musi mieć wirtualną klawiaturę Qwerty, dobry odtwarzacz i najlepiej jak największą rozdzielczość ekranu. Przydałby się też aparat większy niż 3 mpx. Reszta funkcji jest mniej istotna. Jednak największy nacisk stawiam na cenę.
Wave jest na bada os, więc nie wiem jak z nim. Z reszty to najlepiej wypada chyba i7500. Możesz też zastanowić się nad spicą [to jest i5700, pomyliłeś się]. A tak ogólnie to te samsungi mają beznadziejną rozdzielczość 240x400… Może napisz ile masz kasy i coś się z tego wymyśli. Jak chcesz samsunga, w miarę taniego to polecam SG Gio albo SG Ace, te wypadają lepiej. Jeśli jest to około 500 zł to polecam coś z tych telefonów: Galaxy Gio, ZTE Blade [największy wyświetlacz i rozdzielczość 480x800 przez co jest świetny do przegl. internetu], albo LG p500.
marian3k - te modele co podałeś są za drogie dla mnie. Nie mam ustalonego budżetu; mam około 200-300 zł + trochę kasy w innej walucie, trochę mogę jeszcze dozbierać i rodzice może się trochę dołożą (w co wątpię…). Jednak i tak chcę jak najtaniej. Poprawiłem błąd ze Spicą.
Czyli najlepsze z tych są i5700 i i7500 tak? Oba te telefony można kupić za 300 parę złotych, więc cena mi jak najbardziej odpowiada. Więc który z nich lepszy? Czekam też na inne opinie.
– Dodane 20.06.2011 (Pn) 15:30 –
Poczytałem trochę i jednak wolę i7500. Wydaje mi się, że w tej cenie to najlepszy wybór. Jestem nastawiony, że go kupię, ale czekam na następne propozycje.
To prawda, że i7500 się zacina podczas korzystania z neta?
Wiesz x8 przynajmniej działa od razu po wyjęciu z pudełka, a do samsungów będziesz wgrywał system żeby cokolwiek zaczęło dobrze działać, tym bardziej że wybrałeś jeden ze starszych modeli.
Jeżeli już koniecznie chcesz samsunga to weź 5800, ma androida 2.2 od razu.
Co niby trzeba wgrywać do Samsunga? Nowego Androida? Tak też jest dobrze.
i5800 - fajny. Nawet bardzo, tylko… mniejsza rozdzielczość, mniej pamięci i słabszy aparat.
X8 - nie, nie chcę tego.
– Dodane 20.06.2011 (Pn) 22:37 –
W grę wchodzą i7500 i i5800. Który lepszy? Znaczy się i5800 lepszy, ale ma mniejszą rozdzielczość, mniej pamięci i słabszy aparat, jak już napisałem. Jednak prócz tego lepszy.To który wybrać?
i5800 nie ma układu graficznego :} no ale jak nie będziesz w nic grał to nie jest zły, choć ta rozdzielczość do przeglądania internetu wygodna tez nie jest.
Ale i tak o wiele żywszy i lepszy od Nokii czy podobnych LG.
I5800 jest mały, dla mnie to dobrze, bo nie chce mieć coś wielkości Galaxy S. Rozdzielczość trochę przeszkadza, ale to telefon kupiony za niecale 400 zł więc nie ma co się dziwić.