Tak jak w temacie szukam taniego telefonu z gps oferta play widze ,że za 25zł umowa na 36 msc jest se c702 ale jego gps nie w pełni mi odpowiada min. z powodu ,że to agps… nokia 6210 już za droga jaki inny telefon polecacie na 36 msc z gps najlepiej do 100 zł.
Nie napisze Ci jaki telefon ale napisze jaką powinno dać się zainstalować nawigacje abyś w pełni był zadowolny z nawigacji , są tylko dwie nawigacje które prawie w 100% posiadają pokrycie polski i na polskie jest to auto mapa a na europe tomtom a obie te nawigacje w najnowszych wydaniach działają tylko i wyłącznie na systemach windows mobile z tym że auto mapa działa również na wszystkich windowsach w tym PC.
Jak nokia to wgranie auto mapy albo tomtoma to nie problem chociaż wiekszość mówi ,że germin ma dużo dokładniejsze mapy i jest lepszy (na symbiana też są dostępne) jednak nie podoba mi się już za bardzo cena noki z symbianem i gps. Szkoda ,że c702 nie ma symbiana to by rozwiązało cały problem;/ Jak ktoś potrafi podać konkretny model prosze pisać, dzięki z góry.
Na symbiana nie ma możliwości zainstalowania auto mapy a tomtom który działa z symbianem jest w bardzo starej wersji (polska około 52% pokrycia) więc pozostaje tylko garmin który obecnie jest najdokładniejszy na symbiane aczkolwiek jeżeli chodzi o polske to ma duże zaległości i niedociągnięcia, ale i tak garmin jest najbardziej odpowiednią nawigacją na symbiana.
Ok dzięki za poprawke. A co uważasz o naviexpert do c702 czy koszty gprs mnie nie pogrążą oraz czy nie traci nigdzie zasięgu bo jakoś nie jestem przekonany do a-gps.
Umowa na 36 miechów? Ale pomysł
Kup zwykłą słuchawkę za 200zł, porządnego gpsa za 400-500zł i jakiegos pre-paida.
A jak myślisz dlaczego tak kombinuje ,że na 36 msc miało być tani… jakbym miał kase to by tego posta nawet nie było tutaj tylko od razu po nokie N96 nową do tego właśnie pre-paid i po problemie. A tak mam 2 w 1 czyli 2 rzeczy ,których potrzebuje tnąc koszty. Czytałem opinie o tym c702 i podobno jest bardzo wytrzymały i powinien dać rade 3 lata.
Zastanów sie jeszcze nad telefonem w wolnej sprzedaży (asus , mio ) i prepaid , możesz kupić telefon na raty (są oferty 36 rat bez odsetek i bez ukrytch “niespodzianek” , kupujesz za 1000zł i spłacasz dokładnie 1000zł np. w saturnie) jeżeli wziąłbyś abonament za 25zł to praktycznie nie masz w tym abo. nic za wiele gratis a i minuty nie za tanie , praktycznie na to samo by wyszło telefon na raty i tanie minuty w prepaid.
Dokładnie.
W najniższym abo chciałbyś tanią słuchawkę z gpsem i myslisz że zaoszczędzisz…
A za rok bedzie lament że jeszcze 2 lata do końca umowy :roll:
Przecież to sie nie kalkuluje.
Ale jesli już koniecznie chcesz się oddać w niewolę na 3 lata ( #-o ) a potrzebujesz niedrogiego telefonu z gps, to może zwróc uwagę na i550w, o ile gdzieś go jeszcze w Play dostaniesz.
Tyle, że kosztuje on 199zł więc już lepiej kupić w wolnej sprzedaży i nie podpisywać cyrografu.
Ten pseudo-GPS w C702 bym sobie odpuścił.
Podbnie ma się sprawa z Samsungiem S7220.
W porządku teraz rozumiem. Dziękuje za porady zastanowie się jeszcze nad tym. Tylko dlaczego mówisz ,że w C702 jest pseudo GPS? z powodu javy i braku symbiana czy jednak coś innego go ogranicza?