Z komputerami złożonymi budżetowo na podstawie biurowca dałbym sobie spokój. Nic nie wspomina o zasilaczu, jeśli nie zmienił to będzie tam skromne 250-300W.
Musisz dokładnie przeglądnąć allegro, olx i oferty z for internetowych. Na pewno da się znaleźć coś lepszego np http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6919447040 Całkiem solidne jak za tą cenę 4 rdzenie, 6GB RAM więc nie ma potrzeby rozbudowy, duży dysk (do dopytania czy bez bad sektorów) i wydajniejsza grafika. Zasilacz 400W markowy.
Dopytałem zasilacz dość mocny HP Delta Electronics 460W, może uda się wynegocjować 500 zł + koszty wysyłki, na razie wrzuciłbym tam tanie I3 2100, a następnie wymienił kartę na jakąś GTX 750 TI?
Komp dla dzieciaka głownie do WOT, CS GO, Minecraft …
Nie mam 900 zł, więc szukam do 600 zł. Poszperałem i ta GT 740 nie jest najlepsza, ale z I3 2120 na przeczekanie spokojnie wystarczy. Może nawet uda mi się ją opchnąć za 100 zł, bo to low profil, wtedy będę polował na jakiegoś GTX 750ti, 760, 950, 960 w okazyjnej cenie. Dla mnie sporym argumentem, który mnie przekonuje to jest zasilacz 460W, który pozwala na większy wybór w kartach graficznych, a ja poluje na okazje. Nie mam na razie parcia, więc przemyśle wszystko na spokojnie. Na dodatek sprzedawca raczej skłonny jest do rozsądnej negocjacji ceny.