Tania "empetrójka" z odtwarzaniem FLACu

Szukam taniej (do 200 zł) empetrójki, która będzie odtwarzała FLAC.

Gdy słucham muzyki na telefonie, z moich dużych słuchawek, to muzyka na “maksie” jest nadal cicha.

Chciałbym żeby z moją empetrójką tak nie było.

Pojemna bateria mile widziana

Jeszcze takie pytanie, czy empetrójka ma znaczenie na jakość piosenek, czy tylko słuchawki i same pliki?

Playerek ma znaczenie :smiley: dodatkowo jakość utworów oraz słuchawek również.

Co do samego playera poszukaj np.

Sansa Clip (w tej cenie znajdziesz playerek z pamięcią 8GB i obdługą kart pamieci)

Pentagram Volt (również 8GB i obsługa kart microSD/microSDHC oraz pojemna beteria wg. zapewnień producenta)

A ja nieco rozszerzę odpowiedź kolegi.

Wszystko ma wpływ na jakość dźwięku, poza jakością samego pliku i słuchawek/głośników/wzmacniacza ogromne znaczenie ma też jakość dekodera używanego przy jego odtwarzaniu.

Ja do słuchania muzyki używam dobrej jakości słuchawek stereo na bluetooth i słyszę ogromną różnicę w jakości dźwięku odtwarzanego z komputera (plik mp3) a jakością dźwięku odtwarzanego przez komórkę (porównywane na tym samym pliku mp3) z oczywiście lepsza jakością z komputera, jeszcze lepszą jakość dźwięku uzyskuję gdy nagram ten plik na cd i odtwarzam go na stacjonarnym DVD który ma sprzętowe dekodowanie mp3 i podłączę do niego nadajnik bluetooth którym przesyłam ten dźwięk do wspomnianych słuchawek.

Oba odtwarzacze bardzo mi się podobają :slight_smile:

Tylko takie pytanie, jak napisał scripter1, jakość piosenek z tych odtwarzaczy będzie jak z telefonu, komputera czy DVD?

Jeśli chcesz żeby grało to głośniej to odrzuć Sansę Clip. Jest mega cicha.

Info zaczerpnięte z jednej z opinii na temat palyerka:

http://www.opineo.pl/opinie-433490-sand … -clip.html