Witam. Tak jak w temacie. Chce kupić pakiet Office 2016 na allegro ale mam wątpliwości co do legalności tego klucza. Cena jest bardzo niska bo tylko 180 zł a rynkowa cena wynosi prawie 600 zł. Sprzedawca nie podaje żadnych szczegółów na swojej aukcji… ma pozytywne komentarze ale to nie jest dowód na legalność tego co sprzedaje. Tu jest ta aukcja http://allegro.pl/show_item.php?item=5996653565
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat tej aukcji? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Też jest kod produktu (nie numer który podaje się przy instalacji) Ten kod określa z dużą dokładnością rodzaj produktu i czy jest na pewno legalny. Jeśli sprzedawca ci go poda dzwonisz potem do M$, mówisz o co biega i podajesz im ten kod. Za chwile wiesz co i jak. Pytając o kod myślałem że mi rozwiniesz o co chodzi, ale najwyraźniej nie zrozumieliśmy się
Edit:
Dostałem właśnie maila od sprzedawcy że nie posiada żadnego dowodu zakupu, ponieważ jak twierdzi dostał klucz w rozliczeniu.
jedna z osób, która kupiła tą licencje stwierdziła, że korzysta bez problemów, klucz został zaakceptowany przez Microsoft. Oczywiście rgabrysiak masz racje co do 100% pewności co do legalności.
Kradzione klucze, albo kradzione karty z których kupiono te klucze. Tak samo jak z tanimi grami na steam, czy pirackim oprogramowaniem.
Używasz dopóki ktoś nie zablokuje transakcji i nie wycofają ci klucza, lub do czasu kontroli ;) Jako że nie masz dowodu zakupu / licencji równie dobrze możesz ściągnąć piracką wersję z internetu (chociaż w tym przypadku wersja będzie czystsza niż ta oficjalnie lewa).