Ostatnio zaktualizowałem windowsa do najnowszej wersji (1803) i nie mogę ustawić paska zadań tak by był przezroczysty. Wszystko co znajduje się pod nim jest rozmyte Czy da się to jakoś zmienić?
Ma ktoś jakiś pomysł?
Zacznij od weryfikacji plików systemowych:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4026529/windows-10-using-system-file-checker
Mam nadzieje, że ta przezroczystość nie była robiona czymś do przywracania AeroGlass (np. glass8.eu), takie coś może nie być kompatybilne z najnowszą wersją oraz z jakąkolwiek nowszą np. twórca sobie odpuszcza po jakieś aktualizacji potem zostaje nam 18 miesięcy wsparcia dla systemu i potem rezygnujemy z AeroGlass albo będziemy mieć Windows 10 bez wsparcia, bo już wersja porzucona.
Ta przezroczystość była domyślnie ustawiona po zainstalowaniu systemu, teraz po aktualizacji jest tam rozmyte (możliwe że to przez ten nowy “fluent design”). Próbowałem też ustawić wartość “1” dla “UseOLEDTaskbarTransparency” w “HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced” lecz bez skutków.
Dla “DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth” - “The operation completed successfully.” (wszystko jest git)
“sfc/scannow” - tak samo
Dokładnie chodzi mi o to co widać na SS, że można przeczytać to co jest pod taskbarem
A jak zieleń jest jaśniejsza to wciąż źle?
@krystian3w O co Ci chodzi? To że dla ciebie jest to bezużyteczne to nie znaczy że ja z tego nie korzystałem…
Odcień zieleni jest odpowiedni.