z góry przepraszam za taki tytuł ale nie mogę wymyśleć czegoś lepszego bo sam nie wiem co jest problemem …
zaczęło się od tego ze kiedyś latalem z dyskiem do kolegi odpinalem go ciągle wkładałem spowrotem i tak często dość a pewnego razu wracam z dyskiem i mi nie chce windowsa włączyć (suugerowalem sie rozwaleniem taśmy w tym miejscu od dysku ) no to przestawilem wejście z cd romu do dysku i tak oto utratą cd romu mogę wlaczyć w ogóle kompa bo dysk jest podłączony i działa… wczoraj kolega do mnie przyszedł i dał mi swoją taśmę ale sprawdziłem i o dziwo znowu nie działało na jego taśmie ktora jest u niego sprawna… dysk sie u mnie nie włączał i musiałem zrobic to co z moją taśmą czyli cd rom poświęcić i jest looz… mam pytanie do was czy to nie jest jakiś inny problem jakieś ustawienia w BIOSie albo gdzieś coś le robię i nie chce mi wykryć czegoś ? mam słabe doświadczenie w tym dlatego proszę o wszelką pomoc… kolega mówił mi e mam popróbować pozamieniać czy zwrotke na dysku czy moze jakoś miejsca w taśmie a moze ustawienia w biosie być moze to gdzieś indziej ley problem… co o tym myślicie?
cd romu to nawet nie tykam zwrotka jest zawsze tak jak byla zawsze a na dysku zawsze ja zmieniam i mam teraz zwrotke zupelnie po prawej stornie patrzac na wlozony dysk do kompa od tylu