Tatuaż, wojsko, policja

Mam pytanko… Czy jak zrobie sobie tatuaż na ręce (lewej) nie duzy napis… to czy bede mial problemy z dostaniem sie na policjanta albo do woja ? Patrzą na to ?

tu masz pytanie o tatuaż i policje

viewtopic.php?f=6&t=154655&start=0&st=0&sk=t&sd=a#p1773784

Ale ciekawe czy na dzien dzisiejszy robi to jakąs różnice… hmm. P.s Wyszktałcenie srednie ma sie po maturze czy po skonczonej szkole sredniej nawet jak nie zdam matury ?

Wykształcenie średnie ma się po skończeniu szkoły średniej, matura nie jest do tego wymagana.

Pozdrawiam :slight_smile:

No dobra to jescze jedno pytanko … czy jak uczeszczam do Zaocznego Liceum ogolno kształcącego “Cosinus” to czy po tej szkole bede mial wykształcenie srednie ?

tak misiu kolorowy :razz:

To jest mistrzostwo świata, chodzić do szkoły i nie wiedzieć jakie się będzie miało wykształcenie po jej ukończeniu. :stuck_out_tongue:

Ciekawi mnie bardzo czym się kierowałeś przy jej wyborze ??

serwer , kwestia w tym czy chcesz iść do wojska czy nie… załapac jest się łatwo… a uniknąć… ostatni pobór w Grudniu i jesteś wolny… tatuaż może podziałać ;] ale nie musi… zależy od komisji… znam przypadek że podziałał ;] są też nieszpecące metody ;] z tatuażam to trzeba wiedzieć jak xD bo za jakąś tam obrazę można odpowiadać… Kolega mi kiedyś opowiadał że jakiś jego znajomy wytatuował napis po japońsku, komisja nie wiedziała co to znaczy i go nie przyjeli ;p ale to na prawdę niepewna metoda…

fiesta , jak byś miał trochę pojęcia o życiu to wiedziałbyś czym może kierować się człowiek który wybiera szkołe zaoczną…

a że zostałeś wychowany pod kloszem (wnioskuje to z większości twoich postów które zobaczyłem) i rodzice na wszystko kase dawali to guzik wiesz ;]

Wyobraź sobie że nie obce (i to w praktyce :stuck_out_tongue: ) jest mi pojęcie preorientacji zawodowej i wszelkich aspektów z nią związanych.

Dziękuję za jakże “trafną” i “wnikliwą” psychoanalizę :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue: :stuck_out_tongue:

:x

no problemo… polecam się na przyszłość… :twisted:

ale mu raczej chodzi o to że chce wstąpić do wojska lub do policji i obawia się że jak zrobi sobie tatuaż to go nie przyjmą, jak skończysz szkołę ta to podałeś to będziesz miał wykształcenie średnie i juz jeden warunek spełniłeś, jeszcze co do matury to jeżeli już chcesz iść do policji lub wojska to lepiej ja zrób potem w każdej chwili będziesz mógł iść na studia i większą kasę trzepać ze służby

W temacie, do którego odsyła goodprogram , zastanawiałem się co z tym tatuażem. Sam mam tatuaż i kiedyś ze znajomym się o to sprzeczałem, nie wiem jak z Policją czekam na odpowiedź kolegi ze szkoły, który służy w Policji, ale wiem jak z Armią.

Oto fragment maila, którego mi przysłali:

Wystarczająca odpowiedź myślę!

Edit:

To odpowiedź kolegi, który został funkcjonariuszem: