TeamSpeak3 - nie działa mikrofon


(Dariusz 007) #1

Witam.

Tak jak w temacie mam problem z nie działającym mikrofonem. Na Team Speak’u słyszę innych użytkowników, ale oni mnie już nie. Dodam, że problem zaczął występować po ostatnim formacie jaki robiłem. Wcześniej było wszystko ok. Sprawdzałem też mikrofon poprzez “Rejestrator dzwięku” w Akcesoriach i też nic nie nagrywa :frowning:

Załączam 3 screenshoty ze swoimi s\ustawieniami z panelu sterowania jak i samego TeamSpeak’a.

Z góry serdecznie dziękuję za udzieloną pomoc!

post-221993-0-02259600-1418589505_thumb.

post-221993-0-43593400-1418589510_thumb.

post-221993-0-83367300-1418589515_thumb.


(Tabexger) #2

Mikrofon oddzielny czy w słuchawkach ?


(Dariusz 007) #3

W słuchawkach.


(MrBeckham666) #4

mówisz format:) drivery zainstalowane? podłącz mikrofon z tyłu albo z przodu w zaleznosci gdzie miałeś wczesniej.

 

wepnij do innego gniazda i wybierz mikrofon czasami pomaga. robiles test na ts? działa ? 


(karolradom) #5

Miałem podobny problem. Po aktualizacji windowsa (poprawki z dnia 9 grudnia 2014), program antywirusowy podczas rutynowego skanu wykasował sterowniki mikrofonu.


(Dariusz 007) #6

 

Sterowniki mam wszystkie takie jakie miałem wcześniej. Spróbuje z innym gniazdem chociaż mam tak ułożony komputer, że raczej konieczne jest, aby słuchawki i mikrofon wpięte były z przodu. Test TS’a robiłem tam też nie działa.

 

 

Tak jak pisałem wyżej. SPrawdzałem to mam wszystkie sterowniki takie same jak przed formatowaniem dysku.


(MrBeckham666) #7

sprawdz mikrofon na innym pc czy wogole działa.


(blasters) #8

Witam :slight_smile: otóż ze jestem ziolony a kiedyś juz miałem taki problem tylko udało mi się go rozwiązać , lecz teraz zapomniałem jak ;p więc piszę tutaj ;p a więc tak :stuck_out_tongue: od pewnego czasu nie chodzi mi mikrofon w słuchawkach wszystko chodziło normalnie a jak włączyłem komputer następnego dnia słuchawki normalnie chodziły a mikrofon nie ;p na teamspeak’u nie pisze mi nic ze słuchawki i mikrofon były by jakkolwiek odpięte więc wszystko śmiga raczej dobrze ;p tylko ze jak mowię do mikrofonu to nikt mnie nie słyszy :stuck_out_tongue: sorka za pewnie tak banalne problemy do rozwiązania ale no totalnie się pogłubiłem z tym :stuck_out_tongue: dzięki z góry za pomoc :smiley: