Teamviewer - hasło do konta, a moje zdalne komputery

Witam,

Potrzebuję dostać się do mojego zdalnego komputera z nowego kompa, ale nie mogę się zalogować na zdalny komputer.

W pierwszej kolejności nowozainstalowany program na nowym kompie odmawiał zalogowania do konta, mimo iż hasło mam z menedżera haseł www. Logowanie przez stronę internetową przy użyciu tegoż hasła przebiegło pomyślnie - kliknąłem na liście moich komputerów na wybrany Połącz - w tym momencie program pomyślnie zalogował się na moje konto i wyświetlił podłączony ów komputer zdalny. Jednak przy próbie połączenia z komp. zdalnym przez program, mam znów zapytanie o hasło: “Wprowadzone przez ciebie hasło jest nieważne…”

O co chodzi?!

Na innych wcześniej skonfigurowanych kontach wszystko działa. PS. nowy komputer jest uwierzytelniony.

Coś może nagrzebałeś. Na tym co chcesz się podłączyć musisz wejść jeszcze raz, otworzyć TeamViewer --> Connection --> Setup Unattended access. Tam pojawi się nazwa komputera (‘nick’ w TeamViewer) i hasło jakim się do niego dostajesz. Ja z założenia używam innego, niż jest do samego konta TeamViewer (np. jakbym musiał komuś je podać…).

Kurcze może faktycznie hasło do logowania na zdalny jest inne jak do konta, ustawiałem to tak dawno temu, że nie pamiętam :slight_smile: jakaś możliwość podglądu hasła jakie tam ustawiłem na zdalnym jest możliwa? bo jeśli miałbym dać tam nowe, i zmieniać hasło na wszystkich kompach gdzie mam już skonfigurowany i działający tv, to mnie się odechciewa…

No do choinki, wróciłem do domu, siadam do kompa gdzie zawsze bez wklepywania haseł łączyłem się ze zdalnym kompem. Uruchamiam viewera, pierwsze co mnie wita to pytanie o hasło do konta - zalogowałem się poprawnie, komp zdalny wyświetlił się, próbuję się łączyć i… żąda hasła… nosz ^$#^%#@$@

teraz człowieku zapier$%#$alaj na drugi koniec miasta by obadać co sie spieprzyło i zapewne zmienić hasło lokalnie :-/