Teamviewer - łączenie się bez powiadomienia na komputerze docelowym


(ancek) #1

Witam. Czy w teamviewerze da się jakoś ustawić połączenie tak, aby osoba która korzysta z komputera z ktorym sie łącze nie wiedziała o tym? z gory dzięki za pomoc


(fiesta) #2

Można, ale za zgodą osoby do której należy komputer.


(bachus) #3

Nie da się, takie coś obsługuje Google Chrome Remote Desktop.


(ancek) #4

Wlasnie wiem, ale probojemy to ustawić i nie moge znaleźć odpowiedniej opcji w programie. Jak to zrobić?


(Efen81) #5

TV wersja 9

 

W lewym górnym rogu klikasz Połączenie i wybierasz Konfiguracja ustawień nienadzorowanego dostępu.

Klikasz Dalej.

Pokazuje się okno Zdefiniuj osobiste hasło.

Nazwę komputera zostawiasz taką jak jest bi nie będzie Ci potrzebna.

Wpisujesz dwa razy swoje hasło które będziesz podawał przy łączeniu się z tym komputerem.

Klikasz Dalej.

W następnym oknie zaznaczasz "W tej chwili nie chcę tworzyć konta...."

Klikasz Dalej.

Zapisujesz sobie identyfkikator który pokazuje się w następnym oknie.

Z tym ID oraz hasłem pędziesz do kolegi i siedząc u niego logujesz się na własny komputer budząć zdziwienie oraz grozę siostry. :wink:

 

Oczywiście podczas gdy będziesz się łaczył to zniknie tapeta, zaś po prawej stronie będzie okienko team viewiera, jednak jak nauczyło mnie doświadczenie, ludzie nic sobie z takich drobiazgów nie robią i dalej beztrosko korzystają. :slight_smile: