Technik informatyk, praktyki zawodowe, Białystok

Witam. Podobnie jak w temacie, jestem w trakcie szukania firmy, która przyjmie mnie na praktyki zawodowe na technika informatyka. Ktoś z was pewnie już podobne praktyki odbył i orientuje się, co najlepiej wybrać itp. Bo póki co przychodziły mi do głowy tylko dwie firmy (Białystok) hitech i simmtech, niestety bez powodzenia - mają komplety. No więc zacząłem się zastanawiać, bo czas goni a dobrze byłoby coś sobie znaleźć. Tak się zastanawiam, czy jest sens iść na praktyki do innej firmy, niż firmy zajmującej się serwisem komputerowym, bo co tam robić? W szkole dyrektor powiedział, że powinniśmy dostać od firmy stanowisko pracy, odpowiedzialne zajęcia itp. Jak to jest tak na prawdę? Co wy robiliście na praktykach? Jesteście zadowoleni? Co polecacie, a co odradzacie? :roll: To chyba na tyle… Czekam na odpowiedzi…

A nie dali Wam jakiejś listy firm w Białystoku, w których można się pytać o praktyki? U nas na studiach była taka lista z tarnowskimi firmami.

A co do pytania gdzie: jeśli chcesz składać lub naprawiać kompy w przyszłości to taka praktyka w jakimś serwisie będzie bardzo pomocna - zawsze lepiej wygląda w przyszłym CV że już zajmowałeś się hardwarem.

hehehe dobre… naprawdę jest tak że jeśli nie załatwisz sobie praktyki po znajomości albo jeśli ktoś Ci nie poleci firmy w której faktycznie się czegoś nauczysz to trafisz do byle jakiej firmy i będziesz “utrzymywał czystość miejsca pracy”. Postaraj się poszukać po znajomych… tyle ci tylko radze :wink: