Technik Logistyk - Przyszłościowe?

Witam forumowiczów 8)

Zamierzam iść do technikum na kierunek technik logistyk :stuck_out_tongue: bo zbyt dużego wyboru nie mam. Szczerze to chyba najbardziej interesujący kierunek :slight_smile: który mam do wyboru :/. Więc pytanie do osób kształcących się w tym kierunku jak i osób które ukończyły już szkołę. Co mnie po tym czeka? Jakie zarobki w branży etc.? Czekam na wypowiedzi, opinie …

Pozdrawiam,

matisto :slight_smile:

ps. Pytam się tu bo wiem, że są tu ludzie znający się na wszystkim nie tylko na IT. Zawsze doradzicie, pomożecie :).

Dzięki

jak masz zamiar po tej szkole wyjechać za granicę to praca jak najbardziej przyszłościowa i dobrze płatna ale po za granicami naszego kraju.U nas jest mało centrów logistycznych.

Każda firma gdzie potrzebny jest sektor transportu posiada logistyka. Praca jest i dobrze płatna.

dla inżynierów, po technikum mozesz co najwyżej na magazynie wyrobów gotowych pracowac

dokladnie

logistyka to dobra robota ale trzeba miec odpowiednie wyksztalcenie u mnie na uniwerku jest inzynieria transportu i jedna ze specjalizacji jest logistyka ale latwe to to nie jest

Witam

Ja ukończyłem Politechnikę ze specjalności logistyka i powiem tyle że spoko sprawa, praca jest ale trzeba znać parę języków obcych, sam angielski to za mało :frowning: i między innymi dlatego obecnie nie pracuję w zawodzie - bez tego ciężko coś znaleźć.

Dzięki za wypowiedzi :slight_smile: .

Cóż, będę się starał coś osiągnąć, chodź będzie to trudne :P.

Pozdrawiam,

matisto

Matisto mozesz skonczyc te technikum logistyczne ale jezeli bedzies prawdziwym specjalista i znał chociaz jeden jezyk obcy to pracodowcy beda sie o ciebie bić. Wiec jedyna rada kształc sie. Nauka to przyszłość :mrgreen:

Złączono Posta : 14.07.2007 (Sob) 23:43

Jezeli chcesz byc dobry i dobrze zarabiac to musisz w pracowac, pamietaj ze tylko solidna praca załuzysz na swoj sukces zawodowy 8)