Takiego cyrku jeszcze nie widzieliście, czy ma ktokolwiek, jakikolwiek pomysł jak to naprawić?
Przechodzę do sedna, muszę się zalogować na konto gmail, które utworzyłem dla mojej 60 letniej cioci jakieś 5-6 lat temu jak kupiła sobie macbooka air, ponieważ wyskoczyło, że konto apple, na które próbuje sie zalogować i które JEST zarejestrowane na ten email:
applestorekonto14@gmail.com
Jest zablokowane i trzeba wysłać maila, żeby je odblokować, brzmi spoko prawda?
Wchodze na Gmail.com, wpisuje login: applestorekonto14@gmail.com(spróbujcie sami, polecam) i dostaję czerwony komunikat:
Nie możemy znaleźć takiego konta Google.
Pomyślałem, może się usunęło jakimś cudem(w co wątpie bo wątpie aby google usuwało jakiekolwiek emaile) bo z 5 lat na nie nie wchodziłem, ale skoro nie istnieje to prosta sprawa, założe nowe o tej nazwie, wyślę sobie email z tamtego apple i je odlblokuje w 5 minut.
No właśnie też nie…bo jak wchodzę w opcje Utwórz konto to dostaję komunikat:
Ta nazwa użytkownika jest już zajęta. Wybierz inną.
To tak podsumowując, istnieje te konto czy nie? Bo widze ze samo google ma kryzys tożsamości i nie wie czy te konto jest czy go nie ma, I teraz już totalnie zgłupiałem, bo jak nie zaloguję się na tamto konto gmail to nie odblokuje tamtego konta apple.
Wchodziłem oczywiście w bezużyteczna pomoc w google z gotowymi FAQ, które nie pomogły, czy jest jakakolwiek możliwość napisania maila do kogos żywego, z pomocy technicznej w Google? Czy jest w ogole taka pomoc techniczna, bo nie udalo mi sie nigdzie znaleźć maila, tylko same gotowe, bezużyteczne FAQ, bo sprobojcie sami, nie da się na to zalogowac ani utworzyc nowego.
Spotkaliście się kiedyś z czymś takim, żeby wasze konto google nie istniało, ale jednak chyba istniało skoro nazwa jest zajęta? Czekam na wasze pomysły jak rozwiązać, bo dosłownie nie mam pojęcia.
PS. Wiem, że jest jeszcze mozliwosc zalogowania sie poprzez numer telefonu, probowalem, ale nie moge bo z tego co pamietam to jeszcze z 2-3 lata temu dało się zarejestrować konto gmail bez podawania telefonu i nie da się tego użyć.