Witam… Szukam jakiś telefonik który obsłuży mi to:
-Boardwalk w znośnych fps
-qemu fajnie by było uruchomić windowsa Ostatnio uruchamiałem na rk3066 i działało to… słabo
-Na xda musi mieć duże wsparcie od strony deweloperów… Kompletnie nie interesuje mnie ofw - takie będzie u mnie przez 5 minut jak dostanę telefon żeby sprawdzićczy działa…
-ppsspp nie liczę na gry typu GoW (bo takich nie lubie) ale zeby dalo sie pograc w jakies tekkeny itp…
-Czasem psxe ale tutaj to mocy obliczeniowej nie potrzeba
-fajnie by było gdyby miał inne systemy stworzone przez społeczność. np ubuntu touch
Oraz jego parametry muszą być takie:
-Znosna karta graficzna - najlepiej taka którą będzie dało się podkręcić po zastosowaniu odpowiedniego kernela
-4 rdzeniowy procesor 1.5GHz z możliwością OC do przynajmniej 1.7GHz (takie hobby )
-1GB ramu… Dobrz by było gdyby miał 2
-Rozdzielczość HD (nie musi być full hd)
-nie musi mieć LTE - w mojej miejscowości i tak nie ściąga…
I teraz rozbieżność ceny… ;-; 600 a 900 zł to dość spora różnica - wynika z tego, że mogę sprzedać tablet ale się zastanawiam czy to zrobić… myślę, że 800zł będę miał… w tym miesiącu, może 900 w marcu… Zastanawiałem się nad takimi telefonami jak:
-Nexus 4
-HTC One M8
-LG G2
-LG G3S (wiadomo… G3 nie kupię, ten ma najsłabszą kartę graficzną)
Wiem, że mają dość duże wsparcie od devsów (szczególnie nexus 4)… Oczywiście używane… Obecnie mam HTC Evo 3D z lekko różowym ekranem i popękanym digitizerem + nie działa mikrofon i zniszczyłem w nim głośnik lub kartę dźwiękową przez zabawę aplikacją TrueTone Znalazłem typa który chce ode mnie tą padakę za 100 kupić xD
a table to to HP Slate 7 zmodyfikowany (min. custom rom oraz mój zmodyfikowany OC kernel) antutu-19500… Tablet używam raczej sporadycznie i sprzedam go tylko gdy telefon który będę miał zamiar kupić będzie miał 4.7"… Jeżeli będzie mniejszy tablet zostawiam i kupuję telefon taniej… Jeszcze jakieś propozycje?