mam prośbę. telefon dostanę w abo na 24msc, abo 65zł, wszystko nielimitowane, więc tylko różnica tkwi w długości abo ale na 36 to trochę za długo i już po 2 latach telefon będzie stary, po 3 tym bardziej.
na 3 lata mam do wyboru xperie sp, lumie 920, galaxy s3.
na 2 lata, co mi bardziej odpowiada mam do wyboru:
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym dolnym rogu Swojego posta-> następnie skorzystaj z opcji Użyj pełnego edytora. Dziękuję za uwagę.
Tip: Unikaj słów: “problem”, “help”, “pomocy” i.t.p. Tego typu słowa nie spowodują szybszej reakcji a mogą odnieść odwrotny skutek od oczekiwanego, tytuł tematu ma być skróconym opisem Twojego posta- powodzenia.
Z tych wszystkich telefonów na 2 lata przyzwoite będą:
samsung galaxy s3 mini
lg P760 swift l9
alcatel one touch idol
sony xperia m
nokia lumia 625
nokia lumia 520
Powyższe modele uwzględniłem ze względu na najlepsze parametry w swojej cenie. Telefony typu XPERIA J, XPERIA E, GALAXY YOUNG, TREND czy CORE Plus (gorszy od poprzednika) nie są warte uwagi. Mają słabe parametry (XPERIA J czy E to muły pierwszej klasy) i jeżeli chcesz telefon na 2 lata to możesz być mocno zawiedziony. Teraz musisz sprecyzować czy chcesz Androida czy Windows Phone. Oba systemy mają swoje zalety lecz inną grupę docelową użytkowników. Android jest bardzo rozbudowany i konfigurowalny ze względu na swój otwarty kod źródłowy, więc wsparcie nieoficjalne jest ogromne. Nawet jeżeli sam lubisz pobawić się w programistę to będziesz zadowolony. Niestety Android jest nieco cięższy, więc płynność działania będzie trochę niższa niż w WP8. Windows Phone 8 to system dla tych co lubią mieć wszystko poukładane i dopięte na ostatni guzik. Ma być po prostu stabilny i szybki oraz łatwy w obsłudze. Niestety, jest to system zamknięty i jak lubisz bawić się w modyfikacje to średnio się do tego nadaje. Wybór należy do Ciebie, musisz określić czego oczekujesz od mobilnego systemu.
Znajdują się one w podobnych cenach (przedział 2-3k zł). Podobna wielkosć wyświetlacza (5’). Nokia może pochwalić się az 41 Mpx aparatem! Dla mnie to jakiś kosmos. S4 13 Mpx - też dużo ale nie tak jak Nokia. Jeżeli chodzi o procek i ram to też Nokia zostawia w tyle Samsunga. Zależy kto co lubi ale ja decydowałbym się na Andoroida ponieważ, jest na niego sporo ciekawych, darmowych apek.
Miałem niedawno podobny dylemat i muszę Ci powiedzieć, że miałem nie lada zagwostkę. Zdecydowałem się jednak na S3 Mini i jestem bardzo zadowolony. Zastanawiałem się jeszcze na xperią, ale wybór ostatecznie padł na Samsunga.