Telefon bez karty SIM - jak?

Wiem, że jakoś dało się zrobić by telefon działał normalnie bez karty sim. Tylko teraz pytanie jak? Mam SE K510i :wink:

Miałem ten model 2 lata i bez karty sim nie dało się nic zrobić.

To nie działa bez karty? Np. na 112 bez problemu z każdego telefonu GSM można się dodzwonić bez karty SIM. Do normalnego dzwonienia musi być zainstalowana karta SIM (ewentualnie jej okrojona wersja wlutowana na płytę telefonu) bo to jest dla sieci identyfikator danego użytkownika z jego uprawnieniami (bardzo niefachowe określenie, proszę się nie czepiać :wink: )

W takim razie Tobie chodzi o pełną funkcjonalność czy o maksymalne minimum. Logiczne, że na nr 112 czy 911 (w niektórych telefonach) dodzwonisz się zawsze, ale to chyba normalne więc napisałem, że się nic nie da.

no działa ale chodziło raczej o odtwarzacz muzyki offline…

i da się to zrobić ale ciężko i tracisz na tym sporo funkcji (BT, aparat i coś jeszcze) wystarczy soft z w200 i te wszystkie sterowniki do ekranu itd. i podobno działa…

Tylko się domyślasz (ale jest to prawdopodobne). Jeśli twórca wątku nic więcej nam nie napisze, to możemy sobie tylko “gdybać”

Musisz się bawić w edycję softu i wgrywanie patchy .vkp.

Widziałem taki patch do W880i umożliwiający korzystanie z wszystkich funkcji bez karty sim, ale nie sprawdzałem czy to działa i jak to działa.

Podobny może istnieć do K510i, ale nie wiem.

Telefon może działać bez karty sim po wgraniu odpowiedniego patcha.

Napisz jakie masz oprogramowanie (można sprawdzić wpisując na klawiaturze kombinacje *>*<<*<*)

Wchodzisz wtedy w Inform. o usługach -> Inform. o oprogr.

Tam w pierwszej linijce będzie napisany model Twojego oprogramowania.

Napisz go tutaj i potem zobaczymy co da się z tym zrobić.

Pozdrawiam

dokładnie sam takiego miałem na R8BC004 K770 :slight_smile:

Sory że tak późno ale… Wracając do tematu, dokładnie chodzi mi o użytkowanie telefonu bez karty tj. odtwarzanie muzyki, granie w gry java.

Jak w pierwszej linijce to: R4EA031

No jak wgrasz patcha to będzie tak można. Miałem k510i i sam tak zrobiłem.

Edit:

http://www.4shared.com/file/33948128/c489c06b/tel_dziaa_bez_sim.html

{ciach}

Wgrywasz jednego z nich.

Masz tu patche na działanie telefonu bez karty sim.

http://se-center.info/showthread.php?t=153559

Poczytaj jeszcze to, przyda Ci się na pewno.

Pozdrawiam

pamiętaj, że na “czysto” nie można wgrać patcha w sposób że flashujesz go farem- przed tym trzeba wgrać odpowiedniego executora i go odpalić po czym zainstalować na nowo MAIN softu :slight_smile: gorzej jak nie ma executora na Twój soft wtedy musisz jeszcze wgrać maina z obcego softu-dokładnie poczytaj instrukcje (np. z centrumse) bo jak zmaścisz GDFSa to będziesz stratny 50zł w serwisie :slight_smile: oraz pamiętaj- jeżei zaczniesz cokolwiek robić w sofcie Twoja gwarancja to bezwartościowy kawałek papieru-ale to da się ominąć jednak nie będę opisywał jak :slight_smile:

walker13150 , jednak Nokia to nie Sony Ericsson.

Post jako OT leci.

Wejdź sobie na jakieś forum i poszukaj. Na pewno istnieje taka możliwość lecz nie jestem pewny czy dla Twojego modelu.