Telefon dla dziewczyny do 350PLN

tak jak w temcie, moja koleżanka chce kupić jakiś tel z allegro do w/w kwoty.

Jakie macie propozycje.

Ogólnie chodzi jej o dość dobry głośnik mo muzyki ( może stereo?? )

dobrą baterię

nie k550i :smiley:

aparat 2.0 i wyżej

dość ładny wygląd (w koncu to dziewczyna)

Na początku miał być W880i, ale tam z aparatem jest cieńko

potem k800i, ale on chyba dla dziewczyn nie jest, bo tak nie wygląda, choć jej się podoba jego opcje i chyba go kupi.

Co wy poradzicie??

Myślałem o W660i, ale nie było w tej cenie :frowning:

W grę wchodzą głównie tele Nokii i SE

http://allegro.pl/item362572485_n70_bog … ancja.html a coś takiego?:slight_smile:

Za takie pieniądze to rewelacji nie będzie

http://allegro.pl/item367469780_nokia_6 … ancji.html

moze 5300 ?

http://allegro.pl/item360815658_nokia_5 … 89248.html

*tylko tutaj jest aparat 1,3

5300 dla mnie jest Ok, ale jej nie przypadł do gustu.

propozycja z 6131 też, gdyż klapka odpada, ewentualnie slider, lub zwykły.

N70 w białym, to nawet mogła by jej się spodobać, zapytam ją i o ten telefon, ale sam mam na myśli jeszcze 2 inne, a konkretnie chodzi mi o k750i, oraz w810i…

K750i :expressionless:

Troche joy się przywiesza.

Co do w810i fajny telefon i co najważniejsze muzyczny :smiley:

Jeśli znajdę jakiś w tej cenie, to będzie.

Też myśle, że k750i będzie trochę lipa, bo już jest starszy, aparat jednak jeden z lepszych w 2.0MPx. Ma trochę słaby procesor, choć nie wiem jak w w810i, bo miałem go chyba 1 dzień, potem przerwa i wyślietlacz do wymiany, choć to szwagra był. Muzyka tak Uuuaa. Super

To mów koleżance

K800i albo w810i :stuck_out_tongue:

Nic innego nie polece w tej cenie

K800i… dla dziewczyny to nie jest dobry wybór. Telefon jest duży i nie jest zbyt ładny. Moim zdaniem do 350zł to W810i będzie dobrym wyborem. Bardzo dobra jakość muzyki, brak joysticka, ładny wygląd, zdjęcia robi ładne jak na 2.0 Mpix, nie ma z nim żadnych problemów. Mam ten telefon od ponad roku i jeszcze ani razu mnie nie zawiódł :wink:

Widocznie trafił się jakiś pechowy :wink: Ogólnie to nie ma problemów z tym telefonem.

Powtarzam " jak dbasz tak masz ;] "

Miałem k750i aparat extra lepszego jeszcze na oczy w telefonie nie widziałem. Tylko jedno ale… właśnie jak napisał kr110 słabiutki procesor ma, długo zdjęcia zapisuje i długo zanim cokolwiek zrobi. Nawet filmów nie można oglądać, ubogie oprogramowanie brak MP4 - nie odtwarza tylko 3GP…

Ja obecnie mam K610i kupiłem go po k750i wpadł mi w oko i nie zamierzam go zmieniać w najbliższym czasie, nie jednej mojej koleżance wpadł właśnie on w oko chyba dlatego, że mam go w białej obudowie i jest niezniszczony :slight_smile:

Telefon jest 3G dwa aparaty, wideo rozmowy, odtwarzacz mp3, jeden z głośniejszych telefonów Sony Ericsson, bardzo wyraźnie i czysto gra, aparat 2 MPx, brak Joysticka to jest jego pozytywny plusik :wink: filmy się bardzo fajnie i wygodnie ogląda dzięki odtwarzaczowi plików Video MP4, w trakcie jazdy autobusem dalekobieżnym nigdy nie będziesz znudzony. W moim przypadku bateria potrafi trzymać nawet ok tygodnia.

Jak dla kobiety polecam ten telefon.

przykładowa licytacja.

http://allegro.pl/item366172001_sony_er … azja_.html

oczywiście jeszcze taniej można dostać ten telefon.

Pozdrawiam.

Wyświetlacz jest do wymiany, ale to się stało z własnej winy po mocnym upadku, jeszcze na jakiejś imprezie chyba :slight_smile:

Muszę jej jakoś odradzić tego K800i, gdyż on wedłóg mnie też nie jest dla dziewczyny

no właśnie i jeszcze ta mało stabilna zasuwka przesłaniająca aparat. Choć opcje OK :smiley:

K610i?

no chyba jednak będę bardziej przemawiał za W810i, choć jeszcze pytanko, słyszałem, że w810i ma cichszy głośnik poza słuchawkami od 5200, chociaż jakość dźwięku jest lepsza a na słuchawkach dużo lepsza. To prawda?

Więc ostatecznie w810i i ewentualnie N70 ME…

W dniu 21.05.2008 , o godzinie 15:27 został dopisany post przez kr110

Znalazłem w nim(w810i) nawet tryb samolotowy, jak w nokii n70.

szkoda, że nie ma zasłonki na aparat, ale w tedy inaczej by wyglądał, pewnie gorzej :smiley:

A w białym panelu wygląda naprawdę super ( ja kozystałem z czarnego i też prezętował się pięknie, pozatym mam go teraz przed sobą, tylko obraz jest cały biały).

Mega Bassy :smiley: W czytałem, że ma do 4 GB m2 na jakomś forum, a w opisach ma do 2gb, jak to jest??

Po zmianie sterowników głośność i jakość muzyki jest znacznie lepsza :wink: Jakby co, to mogę pomóc na gg wgrać nowe sterowniki dźwięku :wink:

Jeżeli chodzi o karty pamięci M2… możesz spokojnie włożyć 4GB. Ja mam 2GB M2 (oczywiście z przelotką na MS Pro Duo), prawie cała zapełniona (40MB wolnego miejsca) i zero jakiegokolwiek przymulania, te karty są wydajniejsze od standardowych MS Pro Duo.

Może teraz źle napiszę, bo nie pamiętam, czy to był W810i, ale czytałem kiedyś, że jego sygnał odebrania wiadomości jest skrócony do ok.10s. nawet, gdy ustawiony utwór trwa 5min.

Dobrze kojarze?

Czyli mówisz, że w galerii nie powinno bardzo zamulać nawet przy zapełnionej pamięci :slight_smile:

Tak, to prawda, jednak istnieje patch, który usuwa ten limit :wink:

nie :slight_smile: mam ponad 700 tapet, w tym ok. 50 w wysokiej rozdzielczości i nie zamula aż tak bardzo :wink:

Wiem jedno, że K610i jest naprawdę głośny i super telefonem nawet dla kobiety.

Co do W810i to jest tej samej grubości co K750i ciekawe czy tyle samo waży aż kilogram :stuck_out_tongue: dobra przesadzam :wink:

Z tymi jakościami dźwięku to troszkę ściema… ja porównywałem nie jednego SE i zmieniałem sterowniki dźwięku i nic nie odczułem… a muzyką i sprzętem się interesuje, jakość to podstawa. Więc czy to seria Walkman czy zwykła seria nie ma co przepłacać bo jakością się w ogóle nie różni… możliwe że EQ jest troszeczkę zmieniony i można bardziej bassy podkręcić co się z tym wiąże słuchawki będą charczeć itp.

Zmieniłem stery w k750i niby na najlepsze to jak w EQ bass na maxa zrobiłem nie dało się słuchać… charczenie i jeszcze raz charczenie, więc zmiana sterowników nie ma tutaj sensu a nie którzy się tym jarają i zmieniają choć nie wiem po co… :expressionless:

josiok , jeżeli wrzucasz nowe sterowniki, musisz też odpiowiednio ustawić ustawienia EQ, żeby uzyskać najlepszą jakość dźwięku. Jeżeli wrzucasz nowy ster i dajesz tylko w EQ Bass, to nic dziwnego, że charczy. Zazwyczaj autorzy sterowników piszą również, jakie jest najlepsze ustawienie EQ dla danego sterownika. Dla mnie jakość muzyki to też podstawa i zmiana sterownika w moim W810i + odpowiednio ustawiony EQ dało naprawdę dobrą jakość dźwięku, która mnie zadowala. Jest głośniej, dźwięk jest czysty, a bass twardszy i tak nie dudni na słuchawkach (Używam od ponad pół roku sterowników Black Ice WOW II Live, moim zdaniem najlepsze jeżeli chodzi o jakość)

Tak, mają taką samą grubośc i wagę (99g) :wink:

OK, więc W810i :smiley: Może nowych sterów i patchów nie będę jej tam wgrywał, bo w tym momecie mało się tym interesuje i chyba bym nie potrafił :-x

Aparat tam jest ten sam co w k750i więc jeden z lepszych z 2MPx.

Głośniej to fakt grały telefony te sprawdzane przeze mnie, więc coś tam dało, możliwe że EQ trzeba inaczej ustawić niż na tych standardowych sterach gdzie bass jest na maxa i jest moim zdaniem ok bez charczenia.

Ale mniejsza z tym, to telefon jest dla dziewczyny a nie dla zaawansowanych eksperymentów czy jakoś tak :wink:

Dobrze że ma dobry aparat taki jak w k750i.

dobra tylko ze k800i chodzi od 450-550 wiec nierozumiem tej propozycji ;]

No, a ja znalazłem na allegro i dlatego się o to pytałem, pozatym mogła go też kupić od mojego kumpla za 300zł :slight_smile: .

Kupiłem jej tego SE w810i na allegro za 309zł8)