Telefon dla maniaka muzycznego

Głośnik w N91 to właśnie najsłabszy punkt tego telefonu…

Jeśli zalezy ci na nowoczesnym i muzycznym telefonie to zrób tak :

Kup N73 Music Edition

Lub

N70 music edition

Lub coś z n series ale z music edition

Dalej , Kup przejściówke na zwykle sluchawki za ok 2-3 zl ( w serwisach z komami są) I kup sobie słuchaweczki podobne do tych co są w810i :slight_smile: Albo najlepiej słuchawki KOSSY .

=) Będziesz zadowolony

Po jakiego grzyba, po co mam przepłacać skoro softa mogę sobie sam zmienić a kartę dokupić.

N73 pod względem jakości muzyki mnie nie zadowala. Poza tym N73 1000zł + słuchawki Senn CX300 200zł + karta pamięci 100zł = 1300zł - w ogóle to się nie opłaca…

Co do N91 to nie twierdze że gra do kitu tylko że głośnik jest na poziomie 6630 czyli cichy.

Na razie i tak SE pod względem jakości muzyki wymiata.

SE W950I poprostu wyśmienity telefonik

W810i, mój kumpel ma i gra nawet nawet… Mi tam by wystarczył. Z oryginalnymi słuchaweczkami będzie dobrze cykało… :slight_smile:

Polecam :slight_smile:

Zastanawiam się nad W850i i W950i. Jeśli W950i miałby choćby aparat VGA to na 100% bym go kupił…

W850i znowu nie ma AutoFocusa…

Ciekawe ile kosztuje W910i i W960i (następca W950i)

W850i vs. W880i Hymm telefony podobne z wnętrza jeżeli podobają Ci sie slidery to bierz W850i :wink: jak nie będzie Ci przeszkadzać małe klawisze w W880i oraz dość płaska obudowa ( jak i cały telefon) to bierz W880i.

To było tylko moje zdanie :wink:

A tak od siebie mogę dodać że np. kupno W810i dokupienie dobrych słuchawek i karty o dużej pojemności nie było by lepszym pomysłem ?

No chyba że słuchawki już masz… :wink:

Moim zdaniem nie, dlatego że W810i to dość stary telefon, ma walkmana 1.0 i procka 112MHz i mały wyświetlacz (176x220)

W850 i “reszta” to nowe konstrukcje, maja proca ~210MHz, Walkmana 2.0, TrackID, i wiele usprawnień w stosunku do starszych modeli. Po co się cofać jak za podobne pieniądze można mieć więcej.

bigkoras czyli co bierzesz ?? W880i ??

Sam już nie wiem.

W850i, W880i nie mają EDGE a na tym mi zależy.

Chyba wezmę W810i albo W610i (ma wszystko co W810i + Walkman 2.0, szybszego proca i inne nowe funkcje. Albo W950i tylko że on nie ma aparatu :frowning:

a moze to

http://allegro.pl/item212691833_my700x_ … ange_.html

Ja chcę muzyczny telefon a nie badziew z byle jakim MP3.

bigkoras Szukasz fona muzycznego :slight_smile: Od razu odrzuć wszystkie nokie :smiley: bo ich akustyka jest taka jak commodore 64. Polecam właśnie SE z serii W. Posiadam W810 trochę zmodowany ( może coś kiedyś na ten temat napisze) ,oryginalne HPM-70 to słuchawki kanałowe…bardzo przyjemne w użytkowaniu…mocno wyciszają dzwięki otoczenia…zapewniają mocne i przyjemne dla ucha basy. Jeżeli kupujesz telefony…strzeż sie kupna z softem Orange :wink: Ja od razu jak kupiłem mojego w810 zmieniłem soft na Generic ;] oczywiście wszystko przez oryginalny kabelek DCU-60 który dostajesz w zestawie…

Wybór należy do ciebie :wink: Ja nie wierze w te dane co podaja ze w810 ma słabszego procka. Wyliczają to poprzez aplikcje w javie…i tak do końca nie wiadomo jaki ma proc…20mhz na + czy - Liczy sie oprogramowanie Javy jakie ma dany soft…w w810 najnowsze to 6.5 i nie wiem jakie mają wersje podane przez ciebie modele…

Z kilkuletnim doświadczeniem w telefonach - z czystym sumieniem polecam w810i - nie zawiedziesz się :)…

Wszystko co napisałeś to już dawno, dawno wiem :stuck_out_tongue:

Znalazłem dokładne dane techniczne i tam pisze coś około 110MHz.

Nie chodzi mi o wersje softa, tylko o następną “generację” np. Walkmana - jest to wersja 2.0 i ma WIELE nowych funkcji. Tego nie da się wgrać z nowym softem.

No to raczej w610i skoro twierdzisz, że

Wygląd też niczego sobie :wink:

A w880i jest jednak zbyt płaski i przez to mi się nie podoba :?

Aparat foto może Ci się przydać, np. utrwalić jakąś ważną chwilę, a w950i tego nie posiada.

Tylko że W610i jest ok 200zł droższy od W810i…

W960i rządzi. Mój kuzyn go ma. Ma barzdo dużą wbudowaną pamięć

Pamięć wbudowana: 160 + 8000 MB

To wiem :stuck_out_tongue: Tylko ile on kosztuje :o