Planuje kupno jakiegoś muzycznego telefonu który byłby w stanie zastąpić mojego iRivera + SENNHEISER i N6630. Cena to nie więcej niż 1000zł.
Telefon MUSI mieć:
-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach, głośnik mnie nie interesuje
-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach
-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach
-najlepiej aparat
Zastanawiam się nad SE W850i, W950i
Jeszcze biorę pod uwagę Nokie 5700 tylko nie miałem z nią styczności i nie wiem czy ona w ogóle może się równać w jakości dźwięku z SE. Jeśli ktoś ma taki telefon to proszę o opis.
Tylko proszę mi nie polecać żadnej Nokii N73, N73ME bo to są telefony muzyczne tylko z nazwy.
To jeśli chcesz naprawde muzyczny telefon to tylko iPhone z Apple’a :]
Tyle że w Polsce bardzo ciężko dostać i 1000zł Ci raczej nie starczy… No ale za to jakość dźwięku fenomenalna (tzn się domyslam po iPodach więc chyba tu będzie podobnie, przynajmniej tak wynika z pierwszych recenzji) więc dla MANIAKA muzycznego idealny:)
Jak chcesz mieć “wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach” to wybierając do tego celu jakikolwiek telefon zaprzeczasz sobie. Kup dobry sprzęt audio i do tego oryginalne płyty CD lub analogi. MP3 nie ma “wyśmienitej jakości”.
Jak chcesz telefon muzyczny to na naszym rynku nie ma lepszych telefonow muzycznych od N91i i SE w950 (w950 dłużej Ci pogra bo ma lepszą baterie od N91\i)
Ja zamierzam kupić Nokie 5700 bo i jest muzyczna (bardzo dobry dzwiek na głośnikach) jak i słuchawkach, najnowszy symbian, PROCESOR chyba ma tylko szybszy N76 (i w dodatku troszke), wyśw. BDB !, oryginalność :] Jedyny minus 5700 to brak WiFi i bateria taka se…
Jak chcesz fona do muzy to bierz w950. Jak zalezy ci tez na dzwieku na glosniku to N91i
hmmmm… ja do zwykłej N70 podłączyłem przejściówkę AD-15 i słuchawki od mojego irivera i jakość dźwięku przy ustawieniu equalizera na opcję treble & bass była bardzo zbliżona do irivera, grał ciut ciszej, ale jakość zbliożona. W N73 będzie jeszcze lepiej. Nokia N91 ma kijowy wygląd, ale mp3 ma podobno boskie :]