Telefon dla maniaka muzycznego

Witam.

Planuje kupno jakiegoś muzycznego telefonu który byłby w stanie zastąpić mojego iRivera + SENNHEISER i N6630. Cena to nie więcej niż 1000zł.

Telefon MUSI mieć:

-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach, głośnik mnie nie interesuje

-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach

-wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach

-najlepiej aparat

Zastanawiam się nad SE W850i, W950i

Jeszcze biorę pod uwagę Nokie 5700 tylko nie miałem z nią styczności i nie wiem czy ona w ogóle może się równać w jakości dźwięku z SE. Jeśli ktoś ma taki telefon to proszę o opis.

Tylko proszę mi nie polecać żadnej Nokii N73, N73ME bo to są telefony muzyczne tylko z nazwy.

SE W880i

Karta pamieci w zestawie 1 GB :wink:

Doskonala jako�� dzwieku w sluchawkach i w glosniku

Aparat 2 Megapiksele

Bardzo plaski telefon

SE W850i nie rozni sie niczym innym z SE W880i jak tylko wygladem i to ze ma IRDA

Mozesz tez wziac W950i ale ten telefon to dla mnie trochz tak jak palmtop :wink:

w800 w zupełności starczy

To jeśli chcesz naprawde muzyczny telefon to tylko iPhone z Apple’a :]

Tyle że w Polsce bardzo ciężko dostać i 1000zł Ci raczej nie starczy… No ale za to jakość dźwięku fenomenalna (tzn się domyslam po iPodach więc chyba tu będzie podobnie, przynajmniej tak wynika z pierwszych recenzji) więc dla MANIAKA muzycznego idealny:)

Może dla ciebie ale nie dla mnie…

I proszę nie pisać o K750, D750, W800

Złączono Posta : 03.07.2007 (Wto) 9:39

Do iPodów mam jakiś uraz bo wcale nie maja rewelacyjnej jakości dźwięku i są przereklamowane, drogie i nie warte swojej ceny. Takie jest moje zdanie.

SE w810i.

Ładny wygląd, dobre możliwości.

Wg mnie w880i jest taki zbyt płaski i szeroki :?

Tak, ale ma strasznie mały wyświetlacz i rozdzielczość ekranu. I to jest dosyć stary telefon.

Może i masz racje, ale napewno jeśli chodzi o mp3 i jego jakośc to narazie ma najlepsze spośród komórek:]

W880i

Argumenty napisałem w 2 drugim poście tego topicu

Stary ale jary :smiley:

No to może… hmm… :-k

Na pewno nie chcesz w810i? :stuck_out_tongue:

Patrz jaki ładniutki za 740zł:

http://www.allegro.pl/item207619679_son … nosci.html

xD

Może w900i? Dość rzadki telefon.

I tylko 4 na polskim rynku z polskim oprogramowaniem :smiley:

A w710i?

To już jest stary telefon i nie ma Walkmana 2.0, poza tym jest strasznie duży wielki.

Zaciekawił mnie ten W880i.

proszę jeszcze o opinie na temat 5700…

Jak chcesz mieć “wyśmienitą jakość dźwięku na słuchawkach” to wybierając do tego celu jakikolwiek telefon zaprzeczasz sobie. Kup dobry sprzęt audio i do tego oryginalne płyty CD lub analogi. MP3 nie ma “wyśmienitej jakości”.

No dobra może przesadziłem z tą wyśmienitą jakością, ale szukam telefonu który zastąpi DOBREGO playera mp3.

Czym?

Tym, że jest płaski?

Wejdź sobie na http://www.mgsm.pl/compare.xhtml i porównaj sobie 2 modele.

Jak dla mnie w810i rządzi…

No i bardzo dobrze :wink:

hhhmm ma 16 mln kolorów za to +

brak karty pamięci w zestawie za to -

aparat 2 mpx ( taki sam jak w w880i ) więc za to =

Jest trochę lepszy od W880i ale mi sie nie podoba

5700 chyba sobie daruje bo czytam na symbianos.pl, że gra tak sobie…

Ta strona jest do kitu, same błędy w opisach.

W880i wydaje sie fajny tylko wyświetlacz (rozmiar a nie rozdzielczość) jest mniejszy niż w W850i, niestety nie ma AutoFocusa tak jak W850.

A co myślicie o Nokii N91?? Na symbianos.pl pisze że razem z W950i wymiatają w tej kategorii (muza)…

No cóż w środku to samo co SE W880i tyle że ma HDD o pojemności 4 GB :wink:

W880i a N91 to dwie różne bajki !

Jak chcesz telefon muzyczny to na naszym rynku nie ma lepszych telefonow muzycznych od N91i i SE w950 (w950 dłużej Ci pogra bo ma lepszą baterie od N91\i)

Ja zamierzam kupić Nokie 5700 bo i jest muzyczna (bardzo dobry dzwiek na głośnikach) jak i słuchawkach, najnowszy symbian, PROCESOR chyba ma tylko szybszy N76 (i w dodatku troszke), wyśw. BDB !, oryginalność :] Jedyny minus 5700 to brak WiFi i bateria taka se…

Jak chcesz fona do muzy to bierz w950. Jak zalezy ci tez na dzwieku na glosniku to N91i

To drugie (na słuchawkach) właśnie NIE. Ona gra tak samo jak inne Symbianowce 3 deycji, czyli średnio…

Głośnik w N91 to właśnie najsłabszy punkt tego telefonu…

hmmmm… ja do zwykłej N70 podłączyłem przejściówkę AD-15 i słuchawki od mojego irivera i jakość dźwięku przy ustawieniu equalizera na opcję treble & bass była bardzo zbliżona do irivera, grał ciut ciszej, ale jakość zbliożona. W N73 będzie jeszcze lepiej. Nokia N91 ma kijowy wygląd, ale mp3 ma podobno boskie :]