Telefon do 200zł dla staruszka

Witam,

Ojciec miał wcześniej 6030 i teraz dałem mu K800i ,dla niego jest parę wad w owym egzemplarzu:

-telefon jest za duży

-bateria trzyma słabo

-klapka aparatu sama się odsuwa (pomimo tego ,że dałem mu nową)

Szuka telefonu do 200zł ,najlepiej Nokia ,telefon musi być zgrabny ,bateria musi trzymać minimum te 5 dni przy użytkowaniu i jakość rozmów musi być bardzo dobra.Przydałaby się również wygodna klawiatura.

Czekam na jakieś propozycję ponieważ nie “siedzę” w Nokiach i nie wiem co za bardzo mu polecić ,myślałem nad 5310.

Pozdrawiam,

wiciu95

wiesz co moja mama która praktycznie nie umie się posługiwać telefonami ceni sobie aktualnie nokie 6103… bateria jej trzyma 5-7 dni… (fakt że ją formowałem- 3 razy po 12 godzin na wyłączonym telefonie) i po 3 latach użytkowania bateria trzyma jej około 7 DNI…a dzwoni dosyć sporo więc myślę że byłby to odpowiedni telefon dla starszej osoby… aby odebrać wystarczy podnieść klapkę i poczekać 2 sekundy - to czas jakby się chciało odrzucić połączenie ale z reguly starsze osoby zanim podniosą klapkę telefonu i przyłożą do ucha to akurat i w niczym to nie przeszkadza, dodatkowo ma on dosyć spore litery w menu więc wszystko jest czytelne…na plus można zaliczyć też radyjko :)…Najlepiej rozglądni się za jakimś telefonem na klapkę gdzie nie trzeba sobie zawracać głowy blokowaniem klawiatury itp…a by odebrać połączenie wystarczy podnieść klapkę…takie są najlepsze dla starszej osoby…Jeżeli miałbym wymienić wadę tej nokii to wadą jest to że NAPRAWDĘ ALE TO NAPRAWDĘ BARDZO LEKKO ODCISKA SIĘ TEN KLAWISZ GŁÓWNY NA WYŚWIETLACZU WEWNETRZNYM ale praktycznie tego nie widać i w niczym to nie przeszkadza…

Mój ojciec jeszcze nie jest tak stary (42 lata :D) ,wolałbym mu kupić zwykłego block’a niż bawić się w klapki.Sam już nie wiem czy nie zostać przy tej 6030 i wymienić baterię? Ojciec sobie ją chwalił. :slight_smile:

jeżeli chwalił sobie i telefon nie ma większych wad to nie ma sensu wymieniać…lepiej dołożyć za te pieniądze kupić oryginalną baterie i jeżeli to konieczne wymienić obudowe i telefon jak nowy :wink:

No to mam szczęście ,30 minut temu na Allegro sprzedałem Nokie ,nie zakończyłem aukcji i kupiłem baterię i kabel.Muszę teraz to jakoś odwołać.Także zakup telefonu aktualny ,czekam na propozycje.Telefon ma mieć wytrzymała baterię ,ma być mały i prosty w obsłudze. :slight_smile:

Samsung Solid E1130B bez bajerów ale za to konkretny model :slight_smile: Nic nie lata i bateria całkiem nieźle sobie radzi

Ma strasznie mały wyświetlacz i jakoś śmiesznie wygląda. :smiley:

Szukam jakiejś 6300 i 5310 ,kierujmy się telefonami tej kategorii. :slight_smile:

Nigdy baterii typu Li-Jon się nie formatuje, skraca to tylko żywotność baterii!

Czasy kiedy się te baterię formatowało sięgają ponad ~10-sięcu lat, i to się

robiło w starych Nokiach i tak nie prowadziło do zamierzonego celu.

Dokup oryginalną baterię do tej Noki i z głowy. Kosz to jakieś ~50zł.

EDIT:

Ja polecam Nokie 3110 Classic, zgrabna, wytrzymała (parę testów już robiłem :wink: ).

No i oczywiście bateria trzymała ~7dni.

Jeśli chodzi o bardzo prosty telefon w obsłudze to - MYPHONE 1050 :smiley:

My tu prowadzimy poważną rozmowę ,a ty wyskakujesz z czymś takim.Mój ojciec nie ma 142 lat tylko 42 więc ogarnie jeszcze 6300. :stuck_out_tongue:

Załamać się można. #-o

Bzdura… BATERIE TE MOŻESZ FORMOWAĆ I NAPEWNO TO NIE ZASZKODZI…NIE ZAWSZE POMOŻE ALE NAPEWNO NIE ZASZKODZI,FORMOWAĆ. JA ZAWSZE FORUMUJE BATERIE NIE WAŻNE CZY LI-JON CZY INNEGO TYPU …ZAWSZE NOWĄ BATERIĘ FORMUJĘ 3X12 GODZIN NA WYŁĄCZONYM I JESZCZE NIGDY NIE MIAŁEM PROBLEMU ŻE BATERIA W TELEFONIE MI KRÓTKO TRZYMA…NAJKRÓCEJ BYŁO W MOTOROLI V3 I V8 TO TAK DO 3-4 DNI MAX…WE WSZYSTKICH INNYCH ZAWSZE ŚMIAŁO OSIĄGAŁEM WYNIK 4 DNI…NAWET PRZY TOŚĆE G500 GDZIE BYŁO WIFI…ŚMIAŁO 4 DNI TRZYMAŁ…

Jeśli jedynym wymaganiem jest bateria i łatwość obsługi to może Nokia 2330, już wspomniana 3110classic, 6300- solidne i łatwe w obsłudze telefony.

Pozdrawiam

Zakupiłem Nokie 5310 - http://allegro.pl/item1199830223_nokia_ … _2_gb.html

Dzięki za odpowiedzi ,temat można uznać za zamknięty.