Witam potrzebuje taniego telefonu z Androidem conajmiej 2.3.6 gingerbred lub lepszym do 500 zł aha żeby było wifi
Galaxy Mini, Gio, Young,
Starsze HTC
Ja polecam Samsung Mini2 S6500, można nowego kupić za mniej niż 400zł (ja kupiłem za 380zł) Specyfikacja: LINK
Ewentualnie możesz poszukać używanych Mini Pro (sk17), Live with Walkman.
Galaxy Mini dobry, ale już trochę leciwy, zapewne za niedługo przestanie być wspierany.
Gio - taki sobie, pełno błędów ale chodzi bardzo sensownie.
Young - szkoda gadać, wszyscy niezadowoleni.
http://allegro.pl/sony-ericsson-xperia- … 49509.html
X10(ta duża) z tego co pamiętam ma Andro do 2.2, więc jej nie brałbym pod uwagę.
Lecz można wgrać cyjana (Cyjanogen MOD).
A jak ten ktoś nie chce wgrywać cyana?
To będzie siedział na przestarzałym systemie ;p
Albo będzie siedział na nowoczesnym systemie, którym jest Cyan, a w którym wiele podstawowych rzeczy nie działa w ogóle, albo nie działa tak jak powinno.
Przerabiałem Cyana i polecam go tylko osobom obeznanym z tematem, a nie wciskam na lewo i prawo z bajeczką jaki to on wspaniały bo można na nim wykręcić telefon z procesorem 600MHz na 1GHz przy całkowitej utracie funkcjonalności i stabilności telefonu.
Na palcach jednej ręki potrafię wyliczyć wersje CM, które doczekały się “stable” i z których da się korzystać na co dzień.
Dobra…
Ja używam Galaxy Young i niewymagającym mogę polecić. Ekran mały(3 cale) ale do internetu się nadaje. Niezbyt dobre kąty widzenia.
Stockowy ROM jest dobry ale ja polecam zrobić ROOT i wgrać np. IceCreamBread Apocalypse 4.5 ew. Creeds ROM
Bateria trzyma dzień czyli tak jak we wszystkich smartach Proc. 832Mhz jak chcesz podkręcać to do ok. 870- ja ok. 900 miałem restart.
@nie przesadzaj;) Cyan działa nawet dobrze na MIni Gio natomiast na Young jest tylko zbugowany 7.2 którego nie polecam użyć.
@
a co ci daje podkręcenie z 832 do 870? Odczuwalny skok jest dopiero np z proc. 600 do 782/800 (jak w przypadku mini) a tak to podkręcasz dla samego podkręcania.
Co do cyana, nie przesadzam - pomagam i pomagałem przy tworzeniu CM dla mini, gio i ace - nadal będę twierdził, że to są romy tylko i WYŁĄCZNIE dla obeznanych z tematem a nie dla osób, które zaczynają przygodę z Androidem, no chyba, że ktoś lubi się na start uczyć i ciągle testować.
Mimo niewątpliwych zalet i wielu możliwości, Cyan, CM czy jak kto woli nadal jest softem problematycznym.
Zresztą warto spojrzeć na Forum Androida czy XDA.
2.3.x / 4.0 nadal jest bezpieczniejszy dla “standardowego” użytkownika.
-
Dlaczego z Androidem (czy tam to co wyżej proponują jeszcze bardziej (niestabilnym CM)? Dlaczego ta wersja?
-
Dziś pewnie ok 90% telefonów za tą cenę ma WiFI. Tak więc co jeszcze musi on posiadać i do czego służyć? (jaki ekran, aparat, kamerka, 3G, GPS/GLONASS, QWERTY czy bez
Jeśli chodzi o Androida to minimalna “słuszna” wersja to 2.2, gdzie pojawiła się cześć mocno przydatnych rzeczy.
za te pieniadze najlepszym wyborem bedzie sony ericsson live with walkman
1ghz procek
512 ram
oficjalna aktualizacja do ics