Telefon do 700zł

Otóż planuje sprzedać mojego wysłużonego K800 (dwa i pół roku razem to jednak jest trochę) i kupić coś nowszego.

Do dyspozycji mam max 700-750zł… myślałem nad czymś z dotykowym wyświetlaczem, dodatkowo pasuje aby telefon miał nawigacje… wszystkie te wymogi spełnia SE P1i (i jest on głównym faworytem puki co…), poza tym byłby to kolejny (5ty) Soniak w mojej historii ze słuchawkami (zaufanie i przyzwyczajenie do marki)…

Ewentualnie (tu brak dotykowego i nawigacji) myślałem o K850i (fajny aparat, tylko też brak systemu typu symbian albo WM)

Taka sytuacja jak z K850i jest z C902.

Doradźcie który z tych trzech i/lub ewentualnie jaki inny wy bralibyście do tych nieszczęsnych 700zł (szkoda mi więcej w telefon ładować - zwłaszcza ze planuję jeszcze zakup laptopa)

Czyli tak…

SE P1i

SE K850i

SE C902

O P1i bardzo dużo czytałem i ludzie nie narzekają nawet na ten telefon, poza klawiaturą (ale to chyba kwestia przyzwyczajenia).

Na twoim miejscu wziął bym k850i: dobry aparat, dotyk… :stuck_out_tongue:

Niby tak… tylko z drugiej strony do tej pory mam 3.2mpx w k800i i na aparat złego słowa nie mogę powiedzieć (w P1i jest ten sam tylko bez ksenona a ze zwykłym LED’em), a jak zależy mi na jakości obrazu to zawsze mogę wziąć cyfrówkę w łapy :slight_smile:

Posiadam telefon P1I posiada on Symbiana UIQ3 , pewnie wiesz ,że UIQ3 “umarło” troche programów jest na niego nie narzekam jednak nie jest ich wiele,najlepsze zdjęcia robi na dworze ,jednak ten aparat nie jest idealny i mysle ze pozostale telefony ktore wymieniles robia lepsze zdjęcia.Poza tym korzystam z P1i ponieważ ma Wifi i świetnie sprawuje się do przeglądania internetu ,nawet czasem duzy plik jestem na niego w stanie pobrać bez problemu no i oczywiscie wykorzystuje go do komunikatora i sprawdzania poczty ,korzytam rowniez z przegladania plikow pdf i worda .

Dodam jeszcze ,że ogladam na nim google mapy i filmy z youtube oraz avi przez coreplayer’a.

Właśnie o to też chodzi… a chce coś innego niż kolejny zwykły tel :). P1i ma WiFi co by było dla mnie dobre (często nie chce mi się włączać pcta, a tak to po wifi tylko bym się z routerem połączył i po problemie.) Myślałem też nad samsungiem omnią ale na myśleniu się skończyło - nie te pieniądze :)… Zostanę jednak chyba przy pierwszym typie i kupię ten P1i, chyba, że macie lepszy pomysł?

Na allegro jest ciekawa oferta, już nawet napisałem do gościa w sprawie tego telefonu

Link

Na gwarancji, “gratis” nawigacja pentagrama i ogólnie ciekawy, ładnie wyglądający zestawik.

Gratis napisałem w " " bo cena sporo wyższa, no ale kupując wszystko osobno to 900zł nie moje :slight_smile:

Myślę ,że z P1i był byś zadowolony telefon mimo wszystko ma spore możliwości nie sposób wszystkiego opisać bo co chwile przypomina mi się coś nowego i już tam wyżej nawet coś dopisałem.Co do klawiatury qwerty to tylko kwestia przyzwyczajenia ,jak już się do niej przyzwyczaisz to będziesz szybko pisał na niej smsy.Dotyk działa w nim idealnie ,można obsługiwać nawet palcem bez potrzeby korzystania z rysika ponieważ idzie to sprawnie.

A co myślicie o Nokii N95 8GB lub Samsungu i550 w??

Jeśli chodzi o którekolwiek z tych SE, to… odpuść sobie - SE to przereklamowane badziewie - jedyny w miarę normalny SE to Xperia X1, ale jest poza twoim zasięgiem. P1i posiada upadły UIQ, więc niewiele programów już na niego znajdziesz. Moje propozycje: Toshiba G810 (są na Allegro do 700 zł.), HTC TyTn II, może być też Nokia E63.

Zgadzam się w 100%

SE to k@u po przygodach z moim k750i powiedziałem nigdy więcej Se zresztą żeby dorównać HTC bądz noki to Se musi sporo popracować nad tymi swoimi zabawkami które wciskają za grosze w salonach.

Polecam 6210 navigator nic tylko brać.

K750i -> stary model i problem z joyem tam to była podstawa (nawet nie zawsze na gwarancje przyjmowali)

Jednak SE zmieniło polityke i teraz mają bardzo dobre telefony (k800 używam 2.5 roku - 0 problemów), k850i tez dobry telefon, nie wspomnę już o tych z wyższej półki jak C905 czy X1, dla wrogów joyów seria Walkman, oraz seria P dla tych co lubią dotykowy wyświetlacz.

Ostatecznie zdecydowałem się na tego P1i, nie wiem czemu nie lubicie SE, ale ja mam zaufanie do marki gdyż już nie jednego soniaka miałem przez dłuższy czas i nigdy nie miałem problemów, a jak tylko jakąś nokie kupiłem to od razu, to wyświetlacz, to taśma od klawiszy… może pech do nokii, może szczęście do SE, no ale zostanę przy swoim :slight_smile:

Dzięki za pomoc, a temat można zamknąć, gdyż już się dogadałem o P1i i teraz tylko czekam na paczkę.

Gratulujemy wyboru. Kupić telefon z niewspieranym systemem. No po prostu genialny wybór. :stuck_out_tongue:

SE nie lubię, bo dla mnie to są po prostu zabaweczki - zarówno te zwykłe, jak i “walkman” oraz C, czym tak naprawdę mogą pochwalić się te wszystkie Cxxx - zbędnym GPS’em, aparacikiem ileś tam MPx? Ogromna większość nie ma normalnego OS (wyjątkiem jest Xperia, ale i tak ten telefon stworzyło HTC, a jedyne co zrobił SE było naklejenie swojego loga i sprzedaż jako swoje. Przecież SE nie umie nawet zrobić dobrego palmofonu. Poza tym SE mają nienormalny format kart pamięci (jakieś śmieszne memory stiki), zamiast zwykłego i tańszego SD

Kolego i tutaj się mylisz P1I to nie jest “zwykła” zabaweczka, telefon ma solidną konstrukcję,świetny dotyk ,klawiatura qwerty nie sprawia problemów w obsłudze ,oprogramowanie mimo ,że nie wspierane to można znaleźć na niego sporo aplikacji , polecam forum UIQ3 i ipmarkt.Pewnie nigdy nie miałeś tego telefonu w ręku ponieważ ten model SE jest na prawdę udany, i mimo ,że nie jest Xperią to jeszcze jakiś czas może posłużyć swojemu właścicielowi.Telefon kupuje się ku swoim upodobaniom a nie trendom mody.I myślę ,że większość w taki sposób powinna szukać dla siebie danego produktu, wtedy dokona trafnego wyboru i będzie zadowolona z funkcjonowania swojego telefonu i nie tylko.Pozdrawiam