Siema. Szukam telefonu do 900 złociszy. Obecna Nokia E65 :lol: już mi się znudziła.
Dobrze by było gdyby telefon miał dobry aparat, bebechy w miare wydajne, dotyk na przyzwoitym ekranie no i OS koniecznie. Od razu mogę odrzucić iOS bo Iphone 3G jest wolny, a 3GS za drogi.
Z HTC za 900 złotych Snapdragona nie dostaniesz. Z HTC może twoje wymagania spełni Touch Diamond 2 (przy okazji - mam do sprzedania za 800 zł.). Do 900 zł. na allegro jest też Touch HD (nie 2). Z Androidowych HTC załapiesz się na Dreama, Magica i Hero. Wave jest znakomity hardware’owo, ale OS to jakiś wynalazek Samsunga - Bada OS (nie mogli do tego wrzucić czegoś normalnego - jak np. Android?). Swift nie jest zły. Jego wadą jest stary Android - 1.6. Niby ma dostać update do 2.1, ale zobaczymy jak to będzie.
Swift odpada bo ma małą rozdzielczość ekranu i dlatego, że to LG. Gdyby dobrze poszukać możnaby znaleźć SE X10, ale tu także jest Andorid 1.6 i nie wiadomo kiedy będzie update. Bada OS to jest dla mnie egzotyk więc odpada kompletnie. Szczerze mówiąć to obecnie najbardziej jestem za Hero (rozdzielczość to samo co Swift ), ale chciałem jeszcze zobaczyć co społeczność doradzi i ew. zmienić swoja decyzję