Telefon jako modem

Mam 3 pytania

1.czy mozna zrobić zeby brało mniej pakietu internetowego jak sie podłączy komurke jako modem

2.czy mozna zwiększyć szybkość działania internetu na komputerze przez komurke

3.I jaka wy macie prędkość internetu na kopie przez telefon Prosze o szybko odpowiedź

1. Nie da się

2. ojjj mało… nawet nie będę pisać :stuck_out_tongue: . strona ładuje się pare minut (niepamiętam dokładnie bo to dawno temu robiłem).

Ad.1

Np używać dobrego firewalla, wyłączyć w przeglądarce grafikę.

Ad.2

Nie słyszałem o niczym takim. Myślę że jedyny sposób to przeprowadzić się tam gdzie sieć obsługuje technologię HSPA (oczywiście trzeba mieć telefon lub modem który też to obsługuje).

Ad.3

Zależy od zapchania sieci, ale są to przedziały od 1 do 2 Mb/s.

szybkość zależy od tego w jakiej technologii masz telefon i w jakiej technologii masz zasięg. Jeśli jest to gprs to bardzo wolno przy dobrym zasięgu edge można już oglądać strony ni czekając na nie 2 minuty tym bardziej jeśli wyłączymy grafikę. I do tego polecam operę w niej możesz sobie “wyciągnąć” przycisk na pasek i możesz w zależności od potrzeb wybierać wyświetlanie grafiki, bez wyświetlania grafiki lub wyświetlanie grafiki już pobranej której ci nie pobiera poraz kolejny tylko wyświetlą tą która jest w historii przeglądarki zapisana. Ponadto możesz w tej przeglądarce możesz zobaczyć jakiś konkrety obrazek bez konieczności pobierania wszystkich przez najechanie na miejsce gdzie jest obrazek prawy przycisk i odśwież obrazek.

szybkość można zwiększyć jedyni przez umieszczenie komórki w którym będzie miała jak najlepszy zasięg

prędkości zależą w głównej mierze od technologii później od innych czynników jak już ktoś podał.

a i jeszcze tak jak ktoś pisał dobry firewall i blokowanie połączeń z internetem programów które tego nie potrzebują czyli prawie większość programów chce się łączyć z netem jeśli się je uruchamia a nie ma takiej potrzeby.

A pakiet bierze za czas korzystania czy za wejście na stronę?

jak grps, edge, umts, hsdpa to za pobrane dane nie za czas.

a jak HSCSD to płacisz za czas.