Witam otóż mam taki problem jest mi potrzebny telefon jako modem do komputera do 400 zł.Jaki był by najlepszy(czyli chodzi o szybkość danych)
Większość telefonów z Androidem ma dość dobrą przepustowość. Plusem telefonu z androidem jako modemu jest na pewno prostota użycia, po prostu podłączasz kabel USB i wybierasz udostępnianie internetu przez USB i to wszystko
Ze swojej strony polecam takie telefony jak Samsung galaxy Mini2 i Sony Ericsson Live with Walkman.
Nie lepiej kupić jakiegoś huawei za 50zł? Typowy modem.
mi chodzi aby mial klasyczna klawiature oraz aby nie byl dotykowy oraz ze byl podlaczany na usb
Żaden telefon nie jest lepszy od modemu. Mi Andek wyciągał max 2 Mbit podczas gdy modem 3.5-5.
Pytanie czy ty chcesz korzystać na co dzień z tego, nie masz innego, czy tylko wyjazdowo? Jeśli na co dzień to to pomyśl o modemie.
Napisz jeszcze w jakim położeniu jesteś, w jakiej sieci masz internet (w jakiej usłudze czy abonamencie), ile km masz do najbliższego 3G i w jakiej częstotliwości.
mam już modem tylko że on ma słaby zasięg za granicą i dlatego potrzebuje telefonu z funkcja modemu oraz modem jest używany tylko za granicą
Najlepiej popatrz na allegro oraz tutaj.
Sprawdź czy obsługuje co najmniej HSDPA (a jeszcze lepiej HSPA) do 7.2 Mbit, i HSUPA do ok. 2.5 Mbit - wtedy będzie w miarę ok.
Niestety nie wiem jak z funkcją modemu na innych systemach niż Android, generalnie na systemach producentów funkcje modemu na kablu działają. Jeśli chodzi o Androida szukaj telefonów z androidem co najmniej 2.2, ponieważ ma on już wbudowany router WiFi i udostępnianie po kablu USB.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Wykorzystanie modemu w telefonie komórkowym do transmisji danych w sieciach Internetu mobilnego nazywane jest jako tzw. tethering. Dokładniej opisane jest na stronie która opisuje mobilny internet. Chodzi tez o to ,że postęp w zakresie technologi mobilnego internetu jet bardzo szybki. Na przykład technologia LTE osiągana jest na razie prawie wyłącznie na urządzeniach typu modem.
W każdym razie nie na telefonach za 400 zł, a 400 euro, więc tu za bardzo użytkownika nie dotyczy, tym bardziej że LTE nawet za granicą nie wygląda ciekawie.
Moja znajoma używała kiedyś jakiegoś huawei (nie pamiętam modelu) jako modemu, ale co rusz były jakieś problemy, bardzo szybko się zacinał…Ja osobiście preferuję tradycyjne modemy