Telefon jako modem

Mam pytanie używam telefonu samsung wave GT S-5330 jako modem internet jest orange.Niezależnie od tego czy łączę się przez Modem dial-up czy samsung kies ostatnio internet rozłącza mi się po 1,2,3 minutach.czasami po 2,3 godz. rekord to 5h.Z góry dzięki za pomoc.

Dodane 25.12.2012 (Wt) 17:43

Tzn. gdy kilkam w prawym dolnym rogu taki ekranik by sprawdzić połączenie widnieje napis połączono ale internet nie chodzi.

To że połączenie jest zrywane - co 5 minut czy pół godziny - taki jest urok internetu mobilnego. Z moich obserwacji: zależy to przede wszystkim od zasięgu i ilości użytkowników danej sieci. Sorry ale nic z tym nie zrobisz. :wink: Jeśli ktoś wie lepiej, niech mnie poprawi.

Może masz rajcę ale wcześniej używałem samsunga Avile i czegoś takiego nie było.

Dodane 25.12.2012 (Wt) 19:34

A pozatym gdyby było to ‘‘normalne’’ rozłączenie internetu to nie widniał by napis że internet jest połączony.

A może przybyło w miejscu twojego zamieszkania, użytkowników sieci Orange? ;>

Sam miałem sytuację z internetem Play że modem normalnie się łączył z siecią, ikonka jest, wszystko cacy, a interentu jak nie było tak nie było. Po prostu. Być może w twoim przypadku jest inaczej.

Pomóżcie ludzie bo jeszcze 1,2 dni a telefon wyląduje na ścianie.

Zmień kabel i/lub port bo może są uszkodzone…

Zmień DNSy w kompie z auto na Orange lub Google (8.8.8.8 i 8.8.4.4).

Nie masz czasem “moda” w telefon, który odkrywa ukryte 3G?

kolego ra-v mógłbyś pomóc mianowicie zmienić te ww. DNSy bo nie bardzo się orientuję;)

Dodane 26.12.2012 (Śr) 19:28

zmieniłem na DNS google nie pomogło a Orange było już ustawione wiec to raczej nie to.

A kabel?

Kabel raczej jest sprawny skoro po podłączeniu wykrywa urządzenie.