Jaki będzie najlepszy telefon komórkowy do 600 zł i jakiej firmy?Proszę o opinie.
Mogę polecić Sony Ericsson W715. Zwłaszcza jeśli wolisz muzykę niż zdjęcia, bo te nie są najlepsze w tym modelu. Za to jest znakomita jakość dźwięku na słuchawkach.
Posiada większość modnych ostatnio funkcji tj.:
-Wi-Fi
-GPS
-HSUPA
-akcelerometr.
Do zestawu dołączona jest karta 4GB.
a jeśli chodzi o zdjęcią i najwięcej funkcji?
jakie te funkcje ;p bo dla jednych budzik to też ważna funkcja ; d
WIFI ?
3G ?
LATARKA?
ODTWARZACZ AUDIO/VIDEO?
JAKI SYSTEM?
tak na oko to polecę ci nokie 5530, se c901 i tak jak wcześniej kolega w715
bardzo ważna funkcja, normalnie nie mogę się obyć bez diodki albo pseudo xenona, który nie świeci dalej niż 2 metry (często mniej)
na co zwracasz uwagę? szybkość? bajery? wygląd? sprecyzuj bo do 600zł masz telefon, który byłby dla mnie super ale ty na 90% byś go nie chciał
(HTC Universal albo np. w słabym stanie iPhone 2G 8GB)
i badziewny “system” sony ericssona 
Jeśli chodzi o funkcje to tu wielką przewagę mają urządzenia z OS. Do 600 zł. kupisz np. Samsunga Omnię Lite lub gdy dołożysz parę złotych dostaniesz Samsunga i900 Omnię 8GB (jest to poprawiona wersja w stosunku do zwykłej Omnii). Opcji jest dużo więcej.
A z dwójki SE C901 czy 902 który byłby lepszy,jeśli chodzi o funkcjonalność?
To ja napiszę czego nie kupować. Samsung Avila - niby ładny, ale jakiś taki niewygodny, lubi się zawiesić, przymulić. Obudowa z taniego rysującego się szajstiku.
Ja nie narzekam, bardzo sprawnie korzysta mi się z Opery mini, z każdą stroną daje radę, google maps, GG (przez inspiro), odtwarza filmy w dobrej jakości, odtwarzacz muzyczny ma wszystko co potrzeba.
W tej cenie na prawdę można się obejść bez systemu operacyjnego.
Aktualnie jedyne na co bym zamienił se to iPhone 3GS, ale to olbrzymi przeskok cenowy. 
A co do latarki to przydaje mi bardzo często, w nocy wystarczy dioda LED, żeby się połapać gdzie co jest.