Telefon muzyczny do 450 zł

chciałbym telefon głośno grający, posiadający aparat z autofocusem, super jeśli by miał wi-fi oraz fajnie jeśli by miał duży wyświetlacz, zastanawiałem się nad z8 powiedzcie coś o nim

Nokia N73. Po zakupie wgrywasz soft od Music Edition i gitara 8) Aparat 3,2 MpiX, Slot na kartę pamięci i dwa głośniki stereo. Możesz też zobaczyć na SE W800i albo W880i.

nie lepiej kupic zwykly telefon i za reszte mp3?? za 120 mozna kupic sanse clip,poco ladowac tylko kasy w telefon,aparat niewiadomo poco…

mp3 dobre mam, cyfrówkę dobra też mam ale chciałbym telefon z tym aby nie nosić wszystkiego osobno

aa zrozumialem ok.bo wiesz niema sensu kupowania telefon wszystkomajacego,lepiej cos kupic oddzielnie :slight_smile:

muzyczne telefony są lipne głównie z powodu szybko siadających baterii…

Natomiast wracając do tematu, warto rozważyć zakup Nokii 5310…

Najlepsze jest to że Ty nie chcesz telefonu muzycznego, tylko jakiś multimedialny kombajn i to za jaką kasę… ja za tą kasę kupiłem SE P990i (właśnie idzie do mnie kurierem). Mówisz telefon muzyczny… czyli najlepiej któryś Walkman, mówisz dobry aparat z AF czyli najlepiej seria K, mówisz wifi czyli właśnie seria P. Nie chcę Ci pokazac ze jestem fanem SE (bo to nie prawda) ale powiedziec że możesz szukac telefonu do wszystkiego ale w niczym nie będzie się wybijał ponad standard. Możesz pomyślec nad W950, tylko że nie będzie robił zdjęc lepszych od serii K ani nie będzie lepszy do internetu (wifi) od serii P. Albo chcesz jedno albo drugie i wtedy wydajesz te 450 zł właśnie na to na czym Ci zależy bardziej. Ja wziąłem P990i ze względu na internet.

może samsung i600 ??

i600 :expressionless:

W tej cenie na allegro tylko N73, dobry aparat, który ma słabsze chwile tylko przy gorszym oświetleniu, ale lepszych jest mało. Symbian i tyle. 2 Głośniki stereo, które chyba najlepiej zostały rozmieszczone przez fińskiego producenta, przynajmniej lepiej niż w N95, N95 8GB, N82… Autofocus jest, wyświetlacz chyba taki jak w N82 bodajże 2,4". Wifi nie ma.

Co do Z8 fajna opcja, ale N73 jest na papierze i w praktyce lepsza.

od obu lepszy jest już nawet w810i, a chciałem zostawić to bez komentarza #-o

I co to w ogóle za prawda, że oprogramowanie ME oferuje lepszą jakość muzyki ?? :shock: Zwykłe, nowsze odsłony podstawowego softu mają równie dobrą jakość i głośność, zależy od numerku softu.

Akurat w N73 ME jest szybszy soft, w zwykłym sofcie odtwarzacz włącza się przy starcie telefonu, co jest wkurzające, w sofcie od ME tego nie ma. Poza tym lepszy odtwarzacz. Uwierz, mam N73 z softem od ME a mój tata ma zwykły soft. Uwierz widać różnicę…Widać, że chyba nie miałeś doświadczenia z tym telefonem. I czy napisałem w ogóle, że jest lepsza jakość muzyki? Czytaj ze zrozumieniem…

Nie, napisałeś tylko :

co ogólnie jest bezsensowne, niezrozumiałe, ale fajnie poszpanować na forum, że wiesz, że softy da się zmieniać.

W zwykłym odtwarzacz nie włącza się przy starcie telefonu, a przynajmniej nie włącza się przy większości nowych, ale też kilku starych wersjach softu.

I ty może też zacznij czytać ze zrozumieniem, bo nie przypominam sobie, żebym pisał, o szybkości jakiegokolwiek softu #-o . A mama pewnie ma N73GE :smiley:

Ty byś umiał wgrać soft ME ? Pewnie co, w końcu od czego są google :arrow:

ale wracając do tematu bierz n73… może nie jest zbyt głośny ale po co komu głośny fon? żeby poszpanować? to wtedy fona kupuje się dla kumpli a nie dla siebie…

i kto tu szpanuje? :smiley:

Niby czym, bo nie kumam :lol:

n73

W950i przecież nie ma aparatu :?

Kup sobie jakiegoś SE z serii Walkman i zobaczysz co to znaczy prawdziwy muzyczny telefon nie obrażając N73 ME ale żeby była ona lepsza to bym nie powiedział, no może na tym samym poziomie co seria W w SE.