Wczoraj kupiłem od kumpla telefon LG KU 990, po włożeniu SIM przyszły SMS-y z konfiguracją po instalacji próbowałem zadzwonić… i nic, tyczy się to też wysyłanie SMS-ów oraz odbierania połączeń. Wszedłem do statusu telefonu zobaczyć czy “czyta” mi SIM-a niestety zamiast numeru telefonu było puste pole. Telefon ma ok. 1 roku i jest bez simlocka kupowany w salonie. Błagam o pomoc.
Czy dzieje się tak z każdą kartą? Sprawdź, w razie czego przywróć telefon do ustawień fabrycznych. Może to coś pomoże.
tu masz opis hard resetu LG KU 990
Przywracanie ustawień fabrycznych
Ten krótki tutorial przedstawia jak w prosty sposób powrócić do standardowych ustawień telefonu. Uruchomienie poniżej opisanej funkcji nie tylko restartuje ustawienia telefonu, ale przywraca fabryczny stan pamięci wbudowanej. Może on okazać się pomocny podczas problemów z telefonem, jednak przypadkowe użycie "Factory Reset " skutkuje całkowitym wyczyszczeniem pamięci wbudowanej i co za tym idzie: utraty kontaktów zapisanych w telefonie i wszelkich plików. Z tą funkcją należy obchodzić się ostrożnie;)
Pierwszą czynnością jaką musimy zrobić jest dostanie się do menu serwisowego LG KU990 Viewty. Aby to zrobić wystarczy wpisać na klawiaturze kod: 3845#*990#. Po bezbłędnym wpisaniu powyższego kodu naszym oczom ukaże się tryb "Test Mode ". Może i brzmi poważnie, ale takie w rzeczywistości nie jest:).
Teraz przechodzimy do 8 pozycji i dotykamy. Nasz Viewty przez chwile przestanie reagować na nasz dotyk. Teraz nasz LG KU990 został przywrócony do stanu pierwotnego.
Uwaga: Wykonując “Factory Reset” należy wykonać kopię zapasową pamięci wewnętrznej telefonu. W przeciwnym wypadku utracimy wszystkie nasze dane bezpowrotnie.
OK. wszystko działa WIEKLKIE DZIEKI