Dzień dobry!
Poszukuję telefonu w podanej cenie (maksymalnie 700zł, choć chętnie wydam nieco mniej), celuję raczej w używany. Od telefonu wymagam:
-Dobrego aparatu - najlepiej w trybie auto i aby radził sobie w każdych warunkach
-Dobrej baterii - najlepiej aby tel dobrze radził sobie na LTE, bo z wifi nie korzystam.
-Aby telefon dostawał poprawki bezpieczeństwa
I to własciwie tyle, reszta ma mniejsze lub marginalne znaczenie.
Co do ostatnich telefonów jakie posiadałem, to była to Lumia 830 (super aparat, ale bateria czasem padała przed końcem dnia), Huawei P9 lite (kiepski aparat) oraz Huawei P9 (super aparat, ale bateria podobnie jak w Lumii, przydałaby się nieco lepsza. Niestety Huaweia uszkodziłem, a naprawa jest droga). Napisałem o tym, bo da to jakiś pogląd, z których aspektów byłem zadowolony
Rozważałem Honora 8, niektórzy twierdzą, że bateria jest lepsza, a niektórzy, że gorsza od P9, więc sam nie wiem…Rozważałem też np. Moto Z Play (sporo negatywnych opinii dot. aparatu), Moto G5 plus (tak samo jak Z Play), Asus Ze520KL (jak z baterią? 2650mah nie wygląda super, ale opinie dot. baterii ma różne), Xperia XA1 o której niewiele wiem, recenzentów aparat. Jest jeszcze Samsung A5 2017 ze skrajnie różnymi opiniami dot. aparatu…Jakieś starsze telefony w stylu Xperii Z5. Nokia 6, Huawei P10 lite, Mate 10 lite, raz widziałem Xperię XA2 w tej cenie.
Ale na rozważaniach się skończyło na razie. Może głupio to zabrzmi, ale im więcej recenzji czytałem nt. tych telefonów, tym większy mętlik w głowie miałem. Ciężki wybór.
Oczywiście zachęcam do własnych propozycji od Was jeśli nie wymieniłem jakiegoś telefonu.