Telefon smartfon /Android synchronizacja dwukierunkowa z NAS/PC

Witam

Szukam następującego rozwiązania.

Synchronizacji dwukierunkowej pomiędzy telefonem a komputerem.

Założenie następujące, robiąc np. zdjęcia na telefonie, będą one się synchronizowały z komputerem, ale kiedy na komputerze usunę zdjęcia czy też posteruje je do folderów na telefonie wykonają się identyczne zmiany. Jak i kiedy na telefonie usunę któreś pliki czy też poprzenoszę pomiędzy folderami to na komputerze będzie identycznie.

-Główne kryterium to synchronizacja dwukierunkowa (plik dodany na komputerze zostanie przesłany również do pamięci telefonu (pamięć wewnętrzna lub microSD)

-chcę uniknąć niespójności danych, podczas kiedy telefon nie będzie online (czyli dokonam zmiany w plikach a program do synchronizacji źle te zmiany zinterpretuje)

Dobrze działa np. DropBox, ale pomiędzy komputerami, ale szukam programu który działał by z androidem vs PC. Czyli musi być a NASie aplikacja która analizuje zmiany pomiędzy urządzeniami.

Przetwarzanych danych chciałbym minimum 100GB, wolałbym aby dało się ogarnąć 250GB (to ma znaczenie przy abonamencie)

Mam dostęp do NAS Synology , ewentualnie do QNAP

Szukam rozwiązań darmowych lub z jednorazową opłatą, ewentualnie abonament

Aktualnie używam programu FolderSync na androidzie który synchronizuje się z NAS. Na zasadzie backup telefonu czyli synchronizacja jednostronna. Jest też opcja dwukierunkowa, ale średnie mam do tego zaufanie na chwilę obecną, chyba że już ktoś testował na dłuższą metę.

Może być coś nie jasne, więc sprostowania będę pisał w kolejnych postach jak i głównym poście.

Ewentualnie na jakim jeszcze forum zapytać

Pozdrawiam