Telefon+Wi-Fi+mała cena

Witam, ma ktoś może jakąś listę telefonów z Wi-Fi ? Najlepiej gdyby była też cena.

znalazłem coś takiego.

01xw9.gif

Jednak jak patrzyłem to w miarę interesuje mnie wygląd normalnego telefonu a nie np. Nokia E61.

Samsung P200-ma ale brat slotu pamięci, Bluetooth-brak, Irda-brak :frowning:

Nokia 6136- dokładnie się nie przyjrzałem.

Nokia E65-tutaj jej nie ma, cena-700zł i smartphone.

Ale nie mam pojęcia który by sobie “planować” do zakupu.

I jak to wyświetla strony ? Dobrze ?? i czy każdą(zawalona strona animacjami itp. to też wyświetli czy błąd i koniec przeglądania).

Albo jakiś telefonik ze slotem na karty, radiem i gg.

Nie wiem czy kupować zwykły telefonik czy np. Nokie E65 (smartphone, Symbian, Wi-Fi).

Też przymierzam się do fona z wifi. Pierwsze na co należy zwrócić uwagę to wyświetlacz. Wspomniana nokia e65 ma dość mały, można więc przeglądać strony jak onet.lajt, ale z pełnowymiarową wersją będą kłopoty z komfortem przeglądania- więc tak czy tak wybierając większy ekran zwiększą się rozmiary fona.

Jeżeli ma to być symbian, to wejdź na stronę symbianos.pl i poszukaj opinii użytkowników o fonach, zapytaj się jak jest z przeglądaniem stron.

Starsze modele mogą sie też różnić wykrywalnością hotspotów- np. w N80 jest słaby zasięg.

Na pewno htc i palmtopy będą droższe, no i mniej użytkowników polskich ich używa, więc także będą problemy z reklamacją, itp. Raczej w PL nie dostaniesz fonów o2

Nie wiesz nie mów. E65 ma wyświetlacz o przekątnej 2,2 cala czyli naprawdę dużo! Do tego rozdzielczość 240x320. Dodatkowo rewelacyjna przeglądarka WWW wbudowana w system ma funkcję skalowania stron i wyglądają ona TAK SAMO jak na PC. z czytelnością nie ma problemu. A po zainstalowaniu najnowszej Opery można oglądać filmy z YouTube na telefonie.

Wiem bo mam.

Polecam Nokię E65 lub SPV M3000/HTC Wizzard.

Dość mały w porównaniu do SE P1, 990, noki comunicator (640x200) chociażby.

http://www.allaboutsymbian.com/images/f … C04238.JPG

Można porównać rozmiary wyświetlacza.

Szukałem dzisiaj pare godzin :slight_smile: I jak narazie góruje dużo bardziej Nokia E65 :slight_smile: Irda, Bluetooth i Wi-Fi, wyświetlacz też ma duży podobno :slight_smile:

No a przeglądarka to i tak pewnie by była OperaMini :slight_smile: Normalnie używam Opery to na tel też.

Szkoda że koszta jeszcze duże, ale Irda i Symbian :slight_smile:

Siostrzeniec piloty psuje diabelsko zresztą komórkę też mi lubi podbierać jak śpię, zegarka to chyba nie zauważa.

Wieża-pilot nie działa, DVD jak narazie po małej regeneracji i do 2TV piloty po poważnym oklejeniu to jeden działa z mocnym naciskiem na klawisze a drugi to jakoś niezabardzo.

A wie ktoś jak się konfiguruje odpowiednio telefon aby można z Symbianem i Irdą sterować urządzeniami na podczerwień.

Skoro pilot do TV nie działa na wieże to chyba jakieś kodowanie musi być, telefon potrafi się dostosować do kodowania ?

U mnie to by było, DVD może niedługo 2, 2 TV, 2 Wieże.

Potrzebny jest odpowiedni soft np “Psiloc IR Remote”. Powiem jednak szczerze, dziwie się że irda jest dla Ciebie priorytetem, no chyba że piloty faktycznie ciągle Ci sie psują i siedzisz bez przerwy przed sprzetem hi-fi albo TV zmieniając kanały… :wink:

Pociesze was i powiem, że w przypadku tego programu i E65 zasięg irdy wynosi ok 60 cm…

Nikt nie pisał że Irda to piorytet, a pytałem się bo raczej nie słynę z wydawania niezłych pieniędzy na tel.

Teraz, pierwszy telefon Nokia 6610i który odziedziczyłem po siostrze :stuck_out_tongue: niedługo będzie rok odkąd go używam ^^.

Więc to nie jest jakiś rewelacja, a jak mam dać 800zł z zarobionych pieniędzy przezemnie to chcę aby mi to już służyło i się przydawało bo jak narazie to do pisania i sms równie dobrze mi starcza Nokia :slight_smile: No jedynie słownik powalony ale da się przeżyć.

A takie dziwne pytanko, ile telefon by wytrzymał jeżeli by pobierał z WI-FI ??

na szkołe mamy hot spot(nie wiem czy działa) ale na ratuszu to działa na pewno(nie w każdym miejscu zasięg bym miał w szkole), jeden programik przeznaczony na Linuxa napisany jest w Javie :smiley: szczegół że niewiele obsługuje ale chodzi, czy dałoby się ten programik włączyć na komórce i żeby ściągał ?? Troche dziwne ale jakby był niezły transfer :smiley: Karta pamięci to chyba idzie max 2GB i taką bym kupił :slight_smile:

No właśnie do wcześniejszego postu zapomniałem napisać o zasięg bo jak Irda idzie z innym telefonem to zawsze się przesyła b. blisko siebie i ciekawe jak by to miało jako pilot działać :slight_smile: Ale jak ktoś napisał 60cm ^^ prawie idealny zasięg.

No ale też by się przydało.

Piorytetem to dla mnie jest, Wi-Fi, VOIP, Symbian(takie pieniądze) solidne wykonanie i wyświetlacz nie malutki a telefon żeby nie był za wielki.

A komunikacja Bluetooth też się przyda, Irda no też jak już jest Symbian :slight_smile:

Nie będę kupował telefonu jak mój kumpel SE K800i czy 810i za 1200zł kiedyś i na dobrą sprawe to tam tylko aparat jest niezły i żadnych znowu bajerów to w tym telefonie nie widze, pozatym że ogląda na nim czasami filmy ^^ i gra w CS i Stalkera.