Na wstępie dodam, że dosyć ciężko po działach się rozeznać. Teoretycznie jest temat, w którym jest napisane, aby pisać o wyborze telefonu, natomiast ostatnia aktywność rok 2018. W ostatnim komentarzu przyklejone linki, które nie działają. Także proszę nie bijcie(albo chociaż nie tak mocno), jeżeli wybrałem zły dział/temat.
Co potrzeba, czego szukam.
Przede wszystkim szukam telefonu, który ma NFC, dobry aparat dzień oraz noc.
Bardzo dobry wyświetlacz(no wiecie, głębokie kolory te sprawy)
Powiem szczerze, szukałem już sporo, było kilka strzałów:
Xioami mi 9T Pro -> Paaanie, tutaj zdjęcia w nocy są tragiczne, nie bierz Pan.
Sasmsung galaxy S8 -> Łee, Panie to stare jest.
Samsung Galaxy a51 -> Nie te parametry za tą cene.
Samsung Galaxy A71 -> j/w
Powiem szczerze, NIE WIEM tyle tego, że człowiek się gubi.
Cena? Szczerze chyba nie gra roli, załóżmy że może być w ostateczności do 3,500zł, ale bardziej bym celował stosunek jakość/cena.
Najlepszy stosunek jakość cena obecnie to mi9. Ale jak widzę ludzi piszących o iphonie podczas gdy autor chciał najlepszy cena/jakość to mi się śmiać chce. Iphone nie kupuje się do dobrego stosunku tych rzeczy tylko dla jego ekosystemu. wystarczy spojrzeć na specyfikację by wiedzieć jak zły jest stosunek jakość/cena. Więc podsumowując najlepszy stosunek jakość cena to mi 9 a z droższych telefonów to mi 10 ,ale za pro raczej nie warto dopłacać ,jeśli nie robisz zbyt wielu zdjęć aparatem szerokokątnym, albo nie zależy ci na bardzo dobrych głośnikach.