Witam! Szukam telefonu, który zastąpi mi Nokię E51. Jestem z niej generalnie zadowlony, ale już mi się trochę znudziła i szukam czegoś innego. Odnośnie wymagań:
ekran - dobrze, by był większy, ale nie ma takiej konieczności
aparat - w Nokii jest dość słaby, przydałby się lepszy
Internet - z Wi - Fi jestem w stanie zrezygnować, ale nie z obsługi szybkiego Internetu
klawisze - same dotykowe nie wchodzą w grę, także musi być przynajmniej tradycyjna klawiatura
bateria - wysyłam trochę sms - ów i rozmawiam po kilkanaście - kilkadziesiąt minut dziennie, więc swoją wytrzymałość powinna mieć
To takie podstawowe wymagania. Myślę, że swój telefon powinienem sprzedać za ok. 250 zł. Do tej kwoty nie chciałbym za dużo dopłacać, powiedzmy 50 zł, ale jeśli telefon będzie warty swojej ceny, to pomyślę nad większą dopłatą.
Telefon o wspomnianych przez Ciebie parametrach za 300zł dosyć ciężko dostać. Według mnie szkoda tracić możliwość połączenia z sieciami WiFi tylko dla tego, że obecny telefon Ci się znudził.
Tak jak napisał mój poprzednik ciężko coś będzie dostać za tą kwotę jeśli zalezy ci na wyzszej półce telefonu. Ja proponowałbym Nokię E52 (następca E51). Telefon podobny do E51 co moze spowodowac że ta opcja odpada. Kolejna propozycja to Nokia X3-02. Nie ma systemu operacyjnego ale spełnia wszystkie twoje wymagania. Szybki Internet HSDPA do 10,2 Mb/s, WiFi w standardzie N, aparat 5 Megapikseli, duży ekran dotykowy i dość duza klawiatura alfanumeryczna. Ostatnia propozycja to Nokia C6 z klawiatura QWERTY i systemem Symbian. Żadnego z tych telefonów nie kupisz raczej za tą kwotę która podałeś. Więc albo zostań przy swej Nokii albo zbierz więcej funduszy na telefon
Zastanów się 10 razy zanim ją sprzedaż bo faktem jest że za tą cene nie dostaniesz dzisiaj godnego następce E51…Jeden z ostatnich bardzo dobrych telefonów " w których wszystko działa jak powinno a juz napewno nie z tak wytrzymałą baterią jak w E51…"
No właśnie w mojej E51 bateria jest praktycznie do wymiany i obudowa jest w jednym miejscu pęknięta, ale w zasadzie nie przeszkadza to w użytkowaniu. Generalnie pomyślałem o zmianie telefonu ze względu na koszty, które musiałbym ponieść, by doprowadzić telefon do lepszego stanu. Chyba jednak zrobię tak, że na razie kupię sobie nową baterię, a o obudowie pomyślę później.