Telefon - źle włożona karta SIM - jak wyciągnąć?

Witam.

Jeśli zły dział, to od razu proszę o przeniesienie. Nie wiedziałem, czy tutaj, czy “na luzie”.

Wracając do sprawy. Dzisiaj przyszedł do mnie nowy telefon, SE WT19i Live with Walkman. Wszystko super, ale z rozpędu źle włożyłem kartę SIM (miałem microSIM) :lol:. I co mam teraz zrobić, żeby jednocześnie nie rozwalić telefonu, wejścia SIM oraz samej karty?

Cześć

Próbowałeś wyciągnąć ją delikatnie np. pensetą?

Próbowałem szydełkiem, ale nie bardzo chce wyjść :confused: a też nie chcę za mocno tego robić, bo całkiem coś zniszczę albo uszkodzę. Jeszcze spinaczem chcę spróbować, może wyjdzie…

Dodane środa, 2 stycznia 2013, 14:45

Nie ma co, spinacze zawsze się przydadzą. I niech mi ktoś powie, żeby je wywalić :smiley:

Weź agrafkę, ostrym czubkiem do karty i pociągnij do siebie… nic nie rozwalisz

Spinaczem od razu załatwiłem sprawę :wink:

Anyway, i tak nie jestem do końca zadowolony - okazało się, że telefon ma simlocka… K…A #-o

Orange? Gorzej trafić nie mogłeś #-o

No właśnie nie Orange, a Plus. Albo coś rozwaliłem przy próbie wyciągnięcia karty…

Plus nie montuje simlocków :stuck_out_tongue: a jeśli nawet ci się przydarzył to idź do salonu i ci ściągną za darmo.

No właśnie też mi to nie pasowało.

Najbliższy salon mam w Gdańsku, jak na uczelnię pojadę jutro, to się dowiem, co i jak. Bzdura, że nie można w punktach sprzedaży ściągnąć…

Tylko żeby cholerstwo się nie rozwaliło, bo wydaje mi się, że jeden styk na kartę SIM jest za bardzo wgięty w korpus. Tzn. wszystkie poza jednym delikatnie odstają, a ten jeden za nisko jest jakby… Ale nie rozkręcałem obudowy jeszcze, może spróbuję, jak będę miał śrubokręt malutki, bo do jednej śrubki się dostać nie mogę.