Telefony kompatybilne z livebox

Witajcie!

Znacie jakieś telefony które bez dodatkowych konfiguracji łączą się z liveboxem (nie routerem)

Wiem że Sony Ericsson Hazel łączy się bo sprawdzałem ale co z innymi? Np Nokia e51 już nie i n95 również nie dało rady…Czy to jest domeną Nokii brak łączenia z liveboxem a może na odwrót? A może jakiś telefon chiński z wi-fi połączyłby się bo livebox pewnie też stamtąd pochodzi…

Livebox nie router, to co?

Ogólnie jeszcze nie spotkałem telefonu który by posiadał WiFi i nie mógłby połączyć się z Liveboksem (Sagem 3202).

po twierdzam każdy telefon z WiFi łączy się z liveboxem sprawdzi konfiguracje zabezpieczeni numer na naklejcze na dole a liveboxem to router

ewentualnie niektóre telefony nie obsługują szyfrowania wpa a jedynie wep. sprawdź i ewentualnie zmień szyfrowanie, a aby nie zmniejszać bezpieczeństwa sieci zawsze możesz ustawić dostęp wg adresu MAC

i wy się znacie?! Livebox rzadko łączy się bez problemu z telefonami. Autor wątku ma racje - testowałem na kilku nokiach między inymi (n95 8gb e51 e52) niestety żadna się nie mogła połączyć z liveboxem…Udało mi się dopiero w nokii e72 ale warunek w czasie rozpoznawania kodu wep wciśnij REG! !!

No to sorki, jak się nie czyta instrukcji to do kogo masz pretensje?

Ogólnie dużo wygodniej jest zalogować się do Panelu administracyjnego i ręcznie dopisać MAC’a.